tiistai 6. joulukuuta 2016

Puuhella - kodin sydän

Tänään on oikein sopiva hetki istahtaa hetkeksi tietokoneen ääreen kirjoittelemaan.

On Suomen itsenäisyyspäivä ja ulkona kirpeä pakkasilma kipristelee nenänpäätä,sisällä tuvassakin oli aamulla melko viileää ennen tulien sytyttämistä uuniin.
Nyt on puuhellan uuni sen verran lämmennyt,että siinä voi paistaa joulutortut ja sämpylät Itsenäisyyspäivän kunniaksi,sekä liedellä hautuu riisipuuro.


Ennen tänne Turvejärvelle muuttoa minulla ei juurikaan ollut kokemusta puulieden ja puuhellan uunin käyttämisestä ruuanvalmistuksessa,uuni oli vain kodin lämmittämistä varten. Mutta nyt usean vuoden kokemuksella voin sanoa,että puuhellalla haudutettu ruoka ja uunissa paistetut leivät ja leivonnaiset saavat aivan erityisen herkullisen maun,liekö osasyynä hidas valmistusprosessi(ei ole ainakaan pikaruokaa;),vai ehkä vain kuvittelen,mutta joka tapauksessa puuhellalla valmistuu suurin osa perheemme ruuasta,etenkin talviaikaan kun uunia on lämmitettävä päivittäin,joten ruoka valmistuu siinä samalla. ❤
                                                                             

1 kommentti:

  1. Meilläkin on kakkos kodissa puuhella, ja talviaikaan teen aina ruoat siinä. On paras keksintö mitä tiedän.! :)

    VastaaPoista