keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Mummolatunnelmaa & mökkielämää vuoden ympäri

Tervehdys helteiden lämmöstä! Lappi on saanut viimepäivinä nauttia lämpimistä kesäpäivistä♥️Joskus jokin tietty kesäinen tuoksu tai asia tuo ihanan muiston omasta mummolasta Menesjärven rannalta,kuiva mäntykangas oikein rapisee pienten jalkojen alla kun juoksen serkkujen kanssa  läheisen koulun hiekkarannalle uimaan..tai kesäyön usvan verhoama järvenpinta ja kaukaa kuuluva kuikan huuto,jotain melkein maagista tunnelmaa,jotakin mitä ei oikein edes osaa selittää,mutta niin kaunista ja ihanaa!Jotain samaa tunnelmaa olen halunnut tänne meidän kotiimme,sellaista tietynlaista pysähtyneisyyden ja kiireettömyyden tunnelmaa..Monet ihmiset haaveilevat koko talven päästäkseen viettämään "oikeaa elämää"kesämökeillensä ja rakkaisiin kesäkoteihinsa,niin minäkin aikanaan haaveilin,mutta en halunnut viettää mökkielämää vain osan aikaa vuodesta,vaan halusin asua ja elää jokapäiväistä arkea mökkiolosuhteissa vanhalla tilalla.Olen  viime aikona miettinyt ja ajatellut,että haluaisin joskus aikanaan jakaa tätä kiireettömyyttä ja "mummolatunnelmaa"muillekin..ties vaikka Turvejärvellä olisi aikanaan kesäkahvila Mummola.. Ja nyt jos koskaan olen tyytyväinen ja jopa onnelinen siitä että aikanaan teimme ison päätöksen muuttaa "mökkitaloon"metsän keskelle.Keskimmäinen tytöistä nimesi aikanaan meidän pienen kotimme mökkitaloksi. Arki mökkitalossa ei aina ole helppoa,etenkään talvella,mutta kaikista haasteista huolimatta koen että elämä ja arki täällä on juuri meille sopivaa,oikeaa elämää.                                                   ♥️Pieni,punainen mökkitalo♥️


                                Oikein ihania kesäntuoksuisia päiviä!

T.Turvejärven tilan emäntä, Katja

10 kommenttia:

 1. Ihana ajatus kesäkahvilasta! Tiedän heti pari kävijää ainakin. Ja tuo kiireettömyyden ajatus. Olla hetki ympäristössä, jossa ajatus lepää. Varmaan teiltä löytyisi muutakin myytävää kuin kahvia ja teetä. Kirjoja, villoja, käsitöitä. Olet hyvä leipomaan ja tytöt saisivat kesätöitä. Pohtikaapa asiaa ihan tosissaan. Oikein kesäisiä päiviä sinne Turvejärvellekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,

   ja kiitos viestistäsi!Juu,tervetuloa kahville,kunhan saamme kesäkahvilan toimintaan:)ja olen tosiaan miettinyt,että pieni käsityöpuoti voisi olla kesäkahvilan yhteydessä.Tytöistä on jo iso apu ja ovat itsekin suunnitelleet kesäkahvilan pitoa.Mukavia elokuun päiviä sinulle!:)

   Poista
 2. Kesäkahvila ja pässinpökkimiä neuleita myyntiin.ilmaiseksi saapuja saa ihanan annoksen miellyttävää pihapiiriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   ja kiitos viestistäsi!Juu,kahvin lisäksi tarjolla on maistiaisia pientilan elämästä ja tunnelmasta:)Mukavia elokuun päiviä sinulle:)

   Poista
 3. Kuvittelen jo itseni istumassa penkillä sinun kesäkahvilassasi aittojen edessä olevan pöydän ääressä. Ja pian kupissani höyryää vasta keitetty kahvi ja lautasella odottaa ihanantuoksuinen pulla.

  Hyvää keskikesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piri,

   ja kiitos viestistäsi!Niin minäkin jo mielessäni kuvittelen vieraita istuskelemassa pihapiirissä kahvilla.Tervetuloa pullakahveille sitten kunhan saamme kesäkahvilan toimintaan!Mukavia elokuun päiviä sinulle:)

   Poista
 4. Loistava idea kesäkahvilasta, varmasti lähtisin varta vasten kaffeelle (silloin kun pohjoisen mökillä olisin). Onko sinulla myytävänä lankaa vai meneekö kaikki omaan käyttöön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katri,

   ja kiitos viestistäsi! Tervetuloa kahville sitten kun saamme kesäkahvilan toimintaan!:)Tarkoitus on myydä melkein kaikki omien lampaiden villoista kehrätty lanka.Josko kesäkahvilan yhteyteen laitan pienen käsityöpuodinkin ja toki voi myös postitse lähettää.Mukavia elokuun päiviä sinulle!:)

   Poista
 5. Tuo hajumuisti on kyllä niitä merkillisiä asoita.Lapsuudesta asti ne vaan muistissa kulkee,katsoin tuota kahvimyllyn kuvaa ja muistan vielä sen kun äitini jauhoi myllyllä kahvipavut hienoiksi.Niistä keitytylle porokahville ei löydy maussa ja tuoksussa vertaa.Olispa tuo kesä kahvila aivan ihana,tosin täältä ei montaa kertaa kesässä kyllä kahville pääsisi.Kivoja kesänjatkoja teille ja kiitos kesän tuoksumaailmasta kuvien välittämänä !

  VastaaPoista
 6. Hei Kippura,
  ja kiitos taas viestistäsi!Oi,vastajauhetuista kahvipavuista keitetty pannukahvi on ihan parasta!:)Oikein mukavaa elokuuta ja alkavaa syksyä sinulle:)

  VastaaPoista