torstai 21. syyskuuta 2017

Saunapäivä,viikon paras päivä!








Vihdoinkin saimme tehtyä uuden lattian sekä lauteet pihasaunaamme! Se on ollut asia mikä olisi pitänyt tehdä jo muutama vuosi sitten,mutta kun on niin paljon muutakin tekemistä ja korjaamista,laittamista..,niin homma on aina siirtynyt. Saimme hieman(muutaman vuoden)jatkoaikaa vanhalle puulattialle hankkimalla pari vuotta sitten perinteiset puurallit,eli puuritilät lattian päälle.
Ja ei sovi unohtaa saunatonttujen osuutta asiaan,ovat varmasti tehneet kaikkensa,jotta lattia kestäisi vuoden jos toisenkin. Kiitos! ❤

Sauna on meille todella tärkeä,sillä pienessä torpassamme ei ole suihkua,eikä pesuhuonetta ja peseytyminen siis tehdään perinteiseen tapaan pihasaunassa.
Lisäksi pyykinpesu hoituu myös saunassa,meillä on pulsaattorikone pyykkäystä varten. Ja onneksi Ivalossa on pesula! Olemme nyt parina vuotena ratkaisseet ison perheen lakanapyykin pesemisen siten,että viemme ennen talvea lakanat paikalliseen pesulaan,joten on mukava talvea vasten kun kaapissa on tarpeeksi puhtaita lakanoita:)Sillä talvisin lakanapyykkäys on hieman haastavaa,ja etenkin kuivaus. Ja vastaavasti taas talven jälkeen keväällä viemme jokusen kassillisen lakanoita ja peitteitä pestäväksi.
Minusta ihan kätevää ja jopa ekologistakin! :)
Kesällä isommatkin pyykit kuivuvat ulkona nopeasti,mutta talvella pestään vain pienempiä pyykkejä,sellaisia mitkä mahtuvat kuivumaan saunassa. 






Ylemmässä kuvassa näkyy vanha lattia,joka tosiaan oli jo parhaimmat saunapäivänsä nähnyt.
...Niin,ja jossakin vaiheessa pitäisi hankkia uusi kiuas ja vesipatakin..josko nämä vanhat menisivät vielä ainakin yhden talven!;)





                     Siinäpä ihmetellään uutta,vaaleaa saunan lattiaa:)








Kyllähän se elämä näin sulanveden aikaan on helppoa! Sen kun vaan kantaa vedet järvestä saunalle.

Vaan toistapa se on sitten kaamoksen aikaan,saunanlämmitys ja vesien kantaminen avannosta on koko päivän homma.
Mutta kylläpä on sitten mukava mennä saunaan kaiken sen rehkimisen jälkeen,kyllä se on sen arvoista:)











Ihania ja rentouttavia saunahetkiä kaikille lukijoille!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti