perjantai 1. syyskuuta 2017

Syysaamun tunnelmia

Kyllä se nyt vain näyttää ja tuntuu siltä,että syksy on tullut. 
Aamulla oli maa taas kuurassa ja yöllä on ollut melkein pakkasta.

Kävimme pienimmän kanssa aamukävelyllä suonreunassa katsomassa miltä mustikat ja puolukat näyttävät,onko pakkanen päässyt puraisemaan marjoja.
Mustikat olivat jo menneet hieman pehmeiksi,ja puolukat saavat vielä kypsyä kaikessa rauhassa.




Puro,josta alkuaikoina haimme joskus juomaveden 



Olen aina ollut syksyihminen,rakastan syksyä,kuulaita syysaamuja ja syksyn tuoksuja.

Vaikka täytyy kyllä myöntää että täällä vanhalla tilalla asuessamme syksyyn liittyy myös haikeutta ja hieman huolta tulevasta talvesta. On niin paljon asioita,mitkä täytyy tehdä valmiiksi ennen talven tuloa. Polttopuut ovat elintärkeitä,samoin heinävarastot eläimille,ja ne pakolliset korjaukset,jotta pärjätään taas yksi talvi eteenpäin,ja aina tuntuu siltä että talvi saapuu pikkasen hieman liian aikaisin. Joka syksy sama juttu siis ! ;)

Toivotaan,että tulisi pitkä ja lämmin syksy. Kanat saisivat olla vielä reilun kuukauden ulkotarhassa ennen talvikanalaan siirtoa ja torppaakaan ei tarvitse vielä joka aamu lämmittää,nyt riittää että laittaa tulet hellaan aina silloin kun haluttaa leipoa jotakin.
Sitten kun lämmityskausi alkaa,niin tulet palavat uunissa koko päivän,ei tarvitse erikseen tehdä tulia leipomishommia varten.



Kotijänkä ja järvi syysaamuna


Ensi viikolla,jos säät suosivat, lasketaan verkot kotijärveen pyytämään syyskalaa,taitaa sopivasti olla täydenkuun aikakin,jolloin kalat liikkuvat aktiivisemmin.



Kotipolku metsään




Tyyni järvi kotiniemessä


Vanhat kortehaasiat








Mäellä kasvaa mukavasti puolukoita



                                     Ihania,kuulaita syyspäiviä kaikille lukijoille!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti