maanantai 12. marraskuuta 2018

Tulisit jo lumi ja pakkanen!

Voi,kunpa pian saisimme maan valkoiseksi ja hieman pakkasta!Vielä viime viikolla oli maa kevyesti peittynyt valkoiseen ja tytöt pääsivät laskemaan mäkeä,vaan nytpä on taivaan täydeltä satanut ihan oikeaa vettä ja oma pihakenttä on kuin luistinrata.


Olen kyllä kauniisti pyytänyt säänhaltijoilta,josko jo voisi talvi tulla♥️


Katseltiin tyttöjen kanssa valokuvia viime vuoden marraskuulta,ja tähän aikaan oli jo melkoiset lumikinokset ja ekat jäälyhdyt tehty tienvarteen,vaan eipä ole vuodet veljeksiä keskenään;)


Ulkona on tullut käytyä vain tekemässä pakolliset työt ja nyt on ollut sopivaa aikaa tehdä muutama rästiin jäänyt homma,kuten työhuoneen seinän tapetointi..eihän se odotellut kuin vissiin pari vuotta..mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!Ja sain lampaiden villatkin puhdistettua ja pakattua laatikoihin valmiiksi lähetettäväksi kehräämöön,onkin jännä nähdä millaista lankaa saamme keväällä takaisin! 
Tuntuu niin ihanalta hypistellä pehmeää villaa käsissään ja ajatella että siitä tulee vielä lankaakin,kiitos lampaat!♥️


                                                         

                                                   
Minulla on vähän sellainen tunne,että tämä villahomma ja taljojen koristelu tulee olemaan se minun juttuni,suunnittelen jo minkävärisiä lampaita hankimme ensi kesäksi,jotta saisin niistä kaunista villaa jatkokäsiteltäväksi,meidän lampaamme ovat siis aivan villalampaita♥️


Koristeltavat taljat ostan pieneltä luomutilalta Sodankylästä,olen käynyt tilalla ja tiedän että lampailla on siellä hyvät oltavat ja katras on pieni,joten valmis tuote on kokonaan paikallista käsityötä.

Minä jatkan tämän päivän vielä "tupahommia",ja toivottelen kaikille lukijoille hyvää alkanutta viikkoa,ja pysykäähän pystyssä!♥️

15 kommenttia:

 1. Kivan näköinen tapetti,teillä on siellä nyt. Tämä pimeä aika on juuri hyvä tilaisuus tehdä sisähommia. Hahtuvavanttuut lampaan villasta, ovat ihanan lämpimät. Ei palellu pienet, eikä isommatkaan sormenpäät. Siinäpä yksi vinkki lampaiden villan hyödyntämiseksi. Koristeltuja taljoja en ole aiemmin nähnyt. Oletko kirjonut kuviot vai painanut ne? Yllätyin, ettei teilläkään ole enää lunta. Ei ole täälläkään, Kainuun rajamailla, kaikki sade tulee vetenä. Toivotaan silti, ettei jouluun asti ole näin pimeää. Kun tulisi lunta edes hieman, että päivät ja yöt valostuisivat. Mukavaa Joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,
   ja kiitos viestistäsi! Tämä taljojen koristeluperinne tulee Norjan puolelta. Ennen vanhaan kuviot on painettu nahkapuolelle ihan kasvivärein,esim.pajunparkilla,siitä tulee sellainen kauniin ruskea sävy.Itse olen käyttänyt ihan tekstiilivärejä ja olen hankkinut sellaisia puisia "leimasimia"Norjasta. Painamisen lisäksi voi taljoja koristella ommellen esim.reunaan sellaisen koristenauhan,mitä näkee vaikkapa lapinpuvuissa,mahdollisuuksia on vaikka kuinka:)Ihanaa viikonloppua sinulle!:)

   Poista
 2. Hei,kiva kun oot saanut uutta tapeettia seinään.Olen myös vuosikaudet katsellut samoja seiniä,olisi vähän piristystä harmaisiin päiviin.Vettä täälläkin on satanut,minä toivon lunta,meidän lumenluoja vettä,että näin ollaan erimieltä tästä "talvesta".-Ompa kivan näköinen tuo talja,kun aikanaan saat niitä valmiiksi niin että voit myydä,laita vinkki mistä voisi sellaisen ostaa. Täällä sitä myös poltellaan kynttilöitä ja koitetaan löytää puhtia päiviin.Ei muutakuin vaan lumen odotusta sinullekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kippura,
   ja kiitos viestistäsi! Juu,uusi tapetti aina saa huoneen näyttämään jotenkin uudelta:)Aina vain menee aikaa ennekuin saa aikaiseksi tarttua hommaan;)Tuo talja on vielä sellainen koeversio,tarkoitus olisi tosiaan tulevaisuudessa myydä koristeltuja taljoja,siinä on loputtomat mahdollisuudet koristelemisen suhteen,voi ommella ja painaa eri kuvioita ja käyttää värejä..ihan minun juttuni siis:)Tunnelmallista viikonloppua sinne teille!:)

   Poista
 3. Olipa villanpehmeä postaus. Mitäpä teet villalangoista? Täällä pysyy kyllä pystyssä jäätikön puolesta. Vielä ei ole lunta satanut edes koristeeksi.

  Tapetointi aina piristää. Koti tuntuu uudelta jonkin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piri,
   ja kiitos viestistäsi! Olin ajatellut ihan myytäviksi langat. Jatkossa olisi tarkoitus osa villoista saada huovutusvilloiksikin,itse tykkään erityisesti huovuttamisesta:)Ihanaa viikonloppua sinne teille!:)

   Poista
 4. Todella kaunis tapeetti, hyvin perinteinen. Lampaan keritseminen on aika kova homma, olen itse tehnyt muutaman kerran. Talven odotusta teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sipi!
   Kiitos viestistäsi:)Olet oikeassa,lampaan keritseminen on aikamoista hommaa,varsinkin näin aloittelevalle,onneksi lampaita on vain jokunen..ainakin toistaiseksi;)Ihanaa viikonloppua sinulle!:)

   Poista
 5. Siellä on puuhailtu samassa hengessä kuin täälläkin :) Täällä on myös kuluteltu päiviä villavissa merkeissä, olen kerinyt ja nyt tänään istuin villavuoren keskellä putsaamassa sekaan jääneitä roskia pois. Missä kehräämössä aiot teettää langat?

  Tänään oli aivan kummallista kun aamulla paistoi hetken aurinko, ei ole silmä moiseen tottunut :D Lunta ja pakkasta odotellaan täälläkin kovasti.

  Ihanaa syksyn jatkoa ja tulevaa talvea sinne koko teidän väelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Sanni!
   kävin lueskelemassa blogiasi ja oli kyllä mukavaa luettavaa,osaat niin hauskasti ja omalla tyylilläsi kirjoittaa:)Lähetän villat pieneen kehräämöön,Kehräämö Christiinaan. Tämä on eka kerta kun lähetän villoja,joten jään mielenkiinnolla odottelemaan mitä saamme takaisn:)Olin ensin ajatellut,että kokeilen kehräämistä itse,mutta nyt tuntuu siltä ettei aika riitä ihan kaikkeen ja onpahan sitten ainakin hyvälaatuista lankaa mitä voipi myydä:)Ihanaa viikonloppua sinne teidän porukalle!:)

   Poista
 6. Niin, minuakin kiinnostaa mitä langoista teet ja miksi tulevat vasta keväällä takaisin, kestääkö langoiksi tekeminen niin pitkään? Täällä Pirkanmaalla myös hämärän hyssyä ja pipon kutomista♥️♥️♥️.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Tarkoituksena olisi ihan myyntiin saada lankavyyhtejä,mutta katsotaan nyt ensin millaista lankaa saamme kehräämöltä takaisin ja mitä lopulta maksaa:)Kehräämössä menee noin 5kk.ennen kuin saamme lähetetyt villat lankoina takaisin ja oletan että pitkä aika johtuu siitä kun on pieni kehräämö ja paljon villoja odottelemassa:)Tämä on meillä sellainen eka koe-erä,ja jatkossa olisi tarkoitus kehräyttää enemmänkin ja osa ehkä ihan huovutusvilloiksi asti. Itse olen enemmänkin huovuttaja kuin kutoja;)Tytär kyllä saattaa kutoa jotakin omien lampaiden villasta:)Mukavaa hämäränhyssyä sinne teille!:)

   Poista
 7. Niin ja mihin koristeltuja taljoja käytetään ja kumpi puoli päälle päin?

  VastaaPoista
 8. Lampaantaljojen koristeluperinne on peräisin Norjan puolelta.Siellä joka alueella on omat kuvionsa ja tyylinsä.Muokatuista lampaantaljoista voi yhdistelemällä tehdä vaikka ison vällyn tai lapselle vaunuihin tai pulkkaan sellaisen maakuupussin tapaisen,niin että lämmin karvapuoli tulee ulkopuolelle ja kuvioitu puoli ulkopuolelle. Meillä on perinteisesti olleet lampaanroukot,tai vällyt koristeltu kankaalla nahkapuolelta,mutta löysin tämän norjalaisen tavan ja ihastuin siihen:)Ehkäpä joskus olisi mahdollisuus käydä aiheesta kurssikin Norjan puolella. :)

  VastaaPoista