lauantai 15. joulukuuta 2018

Kaamoksen hämärää ja joulun odotusta

Piparkakkujen ihana tuoksu on tänään täyttänyt Turvejärven pienen tuvan,ja purnukat saatiin mukavasti täyteen,vaan epäilenpä etteivät 
jouluun asti säästy..
..Ehtiihän sitä vielä onneksi ensi viikollakin leipoa taikinan tai pari♥️Meillä on ollut tapana näin joulun aikaan viedä tontuillekin ja haltijoille omansa,kiitokseksi kuluneesta vuodesta ja huolenpidosta. Saunatontuille tietenkin saunalle,saavat lautasellisen piparkakkuja ja suklaata,metsänhaltija löytää omansa kotikuusen alta,aitanhaltijalle viedään omat herkut mäen päällä olevaan aittaan. Kotieläimistä huolenpitävälle viedään omat herkut lampolaan,sellaiseen paikkaan etteivät määkijät ylety..
Joskus laitoimme tuvan nurkkaan sievästi pienelle pöydälle kodinhaltijaa varten hieman naposteltavaa..vaan arvaatkaapa menivätkö ne herkut parempiin suihin?.. taisivat koirat ja kissat löytää ne ennen kotitonttuja!
Leipomisen lisäksi ollaan jo muitakin jouluvalmisteluja tehty,vaikka täytyy kyllä myöntää,että jotenkin on tänä vuonna ollut hieman hukassa sellainen jouluinen olo..vaan nyt kun vihdoinkin saimme maan valkoiseksi,niin heti jo kummasti piristi!


Tuntuihan se kovin oudolta kun ei marraskuussa ole jo valtavat kinokset lunta! Vettä sataa tihutteli usempaankin otteeseen ja alkoi jo hieman epäilyttää että saadaankohan lunta edes jouluksi..nyt näyttäisi ihan mukavalta,sentään muutama sentti lunta!
Ja pakkasta! Voitteko kuvitella,että minä jopa kaipailin pakkasia?Kaamosajan pakkaspäivän värisävyt ovat niin kauniita ja erityisiä.Useimmiten se menee niin että mitä kireämpi pakkanen,sitä kauniimpana kaikki hohtaa ja kimaltelee.
Vaan ainahan luonto on kaunis♥️Tällaisia pikaisia joulunajan kuulumisia tänään ja yritän ehtiä(viitsiä)laitella vielä lisää tässä ihan lähipäivinä.

Voikaahan hyvin kaikki lukijat ja ihanan tunnelmallista joulunodotusta!♥️11 kommenttia:

 1. Ihania nuo vanhan ajan kiiltokuvat. Voin uskoa, että teillä on ollut jo ainakin kuukauden joulunodotushulinaa lasten taholta. Ihana maisemakuva, kyllä luonto osaa olla kaunis. Piparit ovat niin herkullisen näköisiä, että voisipa tällainen isokin tonttu käydä napsasemassa niistä palasen. Ja miten kaunis lettipää tonttuneiti ensimmäisessä kuvassa. Onko itse tehty? Ihanaa joulun odotusta koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,

   ja kiitos mukavasta viestistäsi! Vanhat kiiltokuvat ovat kyllä todella kauniita,niissä on sitä jotakin;)Lettipäinen tonttu taitaa olla jostakin koulun joulumyyjäisistä ja on jo parikymmentä vuotta tuonut joulutunnelmaa,vähän on liimailtu ja paikkailtu:)Ihanaa joulunodotusta sinne teille!

   Poista
 2. Kauniita jouluisia kuvia.! <3 :) Kyllä lumi ja pikku pakkanen on vaan niin kaunista luonnossa. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle.! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nicola,

   ja kiitos taas ihanasta viestistäsi!:)Oikein tunnelmallista joulunodotusta sinulle:)

   Poista
 3. Saat kyllä niin mahtavia luontokuvia! Otan blogiini kuvat puhelimella eikä niistä vain tule niin hyviä. Harkitsen kunnollisen kameran ostoa. Jos edes vähän paranisivat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kiitos ihanasta viestistäsi:)Minä otan kuvat vanhalla kamerallani ja haaveilen että ehkäpä jo ensi vuonna voisin hankkia uudemman kameran,jolla saisi parempia kuvia. Ihanaa joulunodotusta sinne teille koko porukalle!:)

   Poista
 4. Aivan ihana blogi sinulla! Mehän olemme melkein naapureita, pohjoisella mittapuulla ainakin 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Muija,

   ja kiitos kivasta viestistäsi! Minäpä käyn kurkkaamassa sinun blogissasi:)Mukavaa joulunodotusta sinne teille,naapuriin;)

   Poista
 5. Hei,täällä meille etelämpänä asuville aina annetaan ymmärtää että pohjoisen talvi on yhtä pimeyttä ja kovaa pakkasta.Harvoin täällä kuitenkaan saa nähdä noin huikaisevan kaunista taivasta ja tuota sinisyyttä.Kiva kun saa noista kuvista edes vähän teidän talvimaisemaa.Olet kyllä tosi hyvä kameran käyttäjä.(ja piparien tekijä,pipareista tuli jouluntuoksua puhelimen kauttakin) Hyviä joulun alus päiviä,toivon itse että saisin siivoustontut lahjottua siivouspuuhiin,toivotaanpa parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kippura,
   ja kiitos taas ihanasta viestistäsi!:)Kaamoksen sininen hämärä on todella erityistä ja kaunista aikaa. Valokuvat otan edelleenkin vanhalla kamerallani..haaveilen että jonakin päivänä voisin hieman enemmän panostaa valokuvaamiseen ja kenties hankkia uudemman kamerankin:)Vieppä siivoustontuille muutama pipari,josko sitten pistäisivät töpinäksi ja tuvan siistiksi;)Ihanaa joulunodotusta sinne teille!

   Poista
 6. Kauniita kuvia ja mitkä ihanat värisävyt tuossa maisema kuvassa:) Mukavaa joulunodotusta teille!

  VastaaPoista