lauantai 22. joulukuuta 2018

Punainen on joulun väri

Joulunpunainen tervehdys Turvejärveltä!♥️
Täällä aletaan pikkuhiljaa valmistautumaan joulun viettoon,vielä on muutama tärkeä askare tekemättä,tänään mennään lasten kanssa hakemaan joulumänty omasta metsästä. Joulumännyksi valikoitui pikkuruinen mänty,joka kasvaa sähkölinjojen alla,joten ei tunnu ihan niin kurjalta kaataa pikkupuuta,koska sähkölinjojen alustat on jokatapauksessa pidettävä siisteinä,eikä linjojen alla voi kasvaa suuria puita.
Kävimme merkitsemässä pikkupuun jo aiemmin talvella ja samalla myös pyysimme luvan,josko saamme puun ottaa joulumännyksi. 


Tänään on ohjelmassa myös pipareiden ja joulutorttujen leipomista ja jouluruokien valmistelua.
Tänä vuonna joulupöydässä on paljon lähiruokaa;kotijärvestä pyydettyä siikaa,hilloja,mustikoita,oman sonnin lihaa ja sieniä 
kotimetsästä.


Minä toivottelen kaikille lukijoille ihanaa ja rauhallista joulunaikaa ja yritän ehtiä kirjoittelemaan vielä joulunakin!


                                Ja Kippura,kiitos aivan ihanasta joulukortista!♥️
                                                         

3 kommenttia:

 1. Ihanaa joulua
  ei koulua
  pirtissä pullan tuoksu
  loppui kiire, loppui juoksu
  mieli lämmin, hellä
  on jokaisen sydämellä
  Rauhaisaa, mukavaa joulunaikaa
  siinä on mukana suloista talven taikaa. -

  VastaaPoista
 2. Kiitos itsellesi näistä kaikista pohjoisen asioista joilla olet meitä viihdyttänyt.Nyt ollaan jo päästy melkein joulun ohi onnellisesti,täällä taivas alkaa kirkastua,ollaan siis aamupäivää tapaninpäivässä...Kyllä tuo punainen on ehdottomasti joulun väri meilläkin.Meillä oli perinteisten jouluruokien kanssa uutta mietittävää,kun tytär miehensä kanssa ovat siirtyneet vegaaneiksi,ei lapsensa vielä,ei käy norm. laatikot eikä todellakaan mikään "liikkuvaan" liittyvä.Huhhuh,mutta onnistuttiin kuitenkin.Onhan se hyvä saada näitä haasteita.Että tämmöstä joulua,kivaa tietty silti.Hyvää joulun jatkoa teille sinne pakkasiin.

  VastaaPoista