perjantai 22. marraskuuta 2019

Blogielämää kohta kolme vuotta


Aivan kuin ihan vasta olisin aloittanut blogin pitämisen,vaikka kohta tulee kuluneeksi jo kolme vuotta siitä kun aloin kirjoitella kuulumisia täältä Turvejärveltä.Paljon on tapahtunut tämän kolmen vuoden aikana,mutta taas toisaalta tuntuu siltä että perusarki sujuu tasaisen verkkaisesti tuttuun tapaan ja ne samat arkiaskareet ja tilan työt menevät vuodenkierron mukaan. Suuren osan päivästä vie varsinkin näin talviaikaan,puuhuolto,sekä kotieläinten ruokinta ja vesien kantaminen,eläimille ja tupaan.Suurin muutos meidän perheessä ja arjessa on isännän,Jannen sairastuminen vakavaan sairauteen. Hänellä todettiin vuosi sitten syksyllä etenevä lihasrappeumasairaus,als,johon ei ole parantavaa hoitoa eikä sairauden etenemistä voi etukäteen tietää.
Nyt todellakin eletään päivä kerrallaan.


Meillä oli ja on edelleenkin paljon ajatuksia ja suunnitelmia tämän Turvejärven tilan suhteen,mitä haluaisimme tehdä täällä ja mistä olisi mahdollista hankkia toimeentuloa.
Kaikki,joiden perhettä vakava sairastuminen on kohdannut,tietävät että kaiken muun lisäksi myös niinkin ikävä ja maallinen asia kuin taloudellinen tilanne muuttuu,ja usein huonompaan suuntaan,niin myös meillä.Eli,minäkin yritän nyt miettiä erilaisia mahdollisuuksia ansaita toimeentuoloa täältä tilalta käsin. Nyt tietenkin ihan käytännön syistä melkein kaikki minun aikani ja energiani menee tilan arkiaskareiden tekemiseen ja Jannen auttamiseen,mutta uskon ja jaksan suunnitella tulevaa,kaikesta huolimatta♡


Toivoisin,että jonakin päivänä tämä Turvejärven tila voisi tarjota hyvää mieltä ja rauhallista ilmapiiriä sitä etsiville ja kaipaaville.Ehkäpä jotain muutaman päivän lammaspaimenpäiviä,ja kesäisin avoinna oleva kotieläinpiha ja  kesäkahvila Mummolan tunnelmaa.
Uskon siihen,että tällä paikalla ja tilalla itsellään on jo mahdollisuuksia vaikka mihin,minun vain tarvitsee itse löytää ne mahdollisuudet♡


Tämän blogin pitäminen ja tänne kirjoittaminen on ollut hyvää myös itselleni,vähän sellaista päiväkirjan pitämistä jota voi selata taaksepäin ja muistella ja sellaisena tämän blogin haluan pitää jatkossakin.
Ja enemmän kuitenkin kuvapainotteisena,vähän sellaista kuvapäiväkirjaa.Minut löytää nykyään myös sosiaalista mediasta,facebookista,jonne olen ajattellut tehdä Turvejärven tilalle omat sivut,joilla ilmoitan esimerkiksi tapahtumista tai myytävistä tuotteista.Onhan se nykypäivää ja kaipa minunkin täytyy sellaiseen totutella,jos meinaan jotakin toimeentuloakin hankkia tulevaisuudessa täältä tilalta käsin.Kiitos kaikille teille ihanat blogini lukijat,on ollut mukavaa huomata että olette pysyneet mukana vuodesta toiseen!Kiitos!♡
Täällä Turvejärvellä aletaan pikkuhiljaa valmistautua joulun odotukseen,ja laittelen teille kuulumisia ja kuvia kaamoksen ihanasta hämärästä. 


Kuvista puheenollen,nuo pari ilmakuvaa on ottanut Mika Mäkeläinen.Niistä näkee minusta hyvin,että melkein erämaan laitamilla asutaan,minulle aukeaa koko maailma omalta kotipihaltani♡
Minä toivottelen kaikille lukijoille hyvää alkavaa viikonloppua!♥️

     Turvejärven tilan emäntä, Katja

16 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogiasi ja pidän siitä kovasti. Usein palaan katsomaan blogisi kuvia useaan kertaan niistä välittyvän tunnelman lumoamana. Suorastaan malttamattomana odotan kuulumisia Turvejärveltä, kun kirjoitustesi väli venähtää välillä pitemmäksi, mikä on tietenkin tilanteessasi ymmärrettävää. Sinulla on niin paljon huolehdittavaa. Toivon sinulle voimia raskaassa elämäntilanteessa. Toivottavasti kerrot vielä kauan meille perheesi tarinaa Turvejärvellä ja välität samalla valoisaa elämänasennettasi. Uskon, että olet oivaltanut olennaisen, joka meiltä muilta on usein kadoksissa. Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Onpa mukava kuulla,että pidät blogistani ja siitä on iloa:)Oikein ihanaa joulun odotusta sinulle!:)

   Poista
 2. En ihmettele yhtään, miksi aikoinaan ihastuitte tuohon paikkaan. Olisi se vienyt minunkin sydämen. Toivon todella, että menette päivän kerrallaan ja arvostatte jokaista hetkeä perheessänne, niin hyvää kuin vähemmän hyvää. Toivon, että saisitte monta ihanaa vuotta perheenä jatkaa, myös Jannen kanssa. Elämä on niin arvaamaton, ettet tiedä seuraavasta hetkestä sittenkään mitään, vaikka kuin ihminen suunnittelee. Sitä elää surun varjossa kuin sumussa, haluten joka hetki unohtaa kaiken ikävän. Hyvä, että jaksat Katja silti miettiä tulevaa. Se pitää elämässä kiinni. Itse olen sellainen pököpää, etten ole Facebookiin liittynyt, mutta kyllä toivon, että jatkat tätäkin blogia kivoine kuvineen, että pysyn kärryillä, että mitä on tulossa. Katja. Me lukijat varmaan jokainen, ajattelemme sinua ja perhettäsi. Asiat järjestyvät, aina, tavalla tai toisella. Ihmisellä pitää olla unelmia. Ihanaa joulun odotusta, hetki kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Ja kyllä minä jatkan tätä blogin pitämistä,vaikka minut löytää nykyään myös facebookista:)Oikein ihanaa joulun odotusta sinulle!:)

   Poista
 3. Kiitos Katja ihanasta blogistasi, se tuo päivään hyvää energiaa. Toivon sinulle voimia arkeen ja koko perheellesi paljon rakkautta ja hyvää mieltä. Tuolla luonteellasi tulet pärjäämään, missä sitten olettekin. Toivon sinulle paljon työttömiä enkeleitä helpottamaan arkeasi ���� Hyvää joulunaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kairan kasvatti,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Onpa mukava kuulla,että tykkäät blogistani,kiitos!:)Minä toivotan sinulle oikein ihanaa joulun odotusta!:)

   Poista
 4. Ihana päästä täältä Pirkanmaalta kurkistamaan teidän elämän kautta myös Lapin erämaan elämää. Itse en ole koskaan Lapissa käynyt, eikä minulla ole sinne mitään kauheaa hinkuakaan. Mutta upea luontohan sielläkin on, sitä ei sovi kiistää! Olen vain jotenkin niin juurtunut näihin järvi- ja metsämaihin täällä.

  Als on kamala sairaus! Toivon koko sydämestäni teidän perheelle kaikkea hyvää, voimia ja rakkautta! <3

  Ihanaa joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marketta,

   ja kiitos viestistäsi!Kiitos samoin myös sinne teille,oikein hyvää ja rauhallista joulun odotusta!:)

   Poista
 5. Sinä voisit tehdä kuvakirjan pienillä ajatuksilla, niin hienoja kuvasi ovat! Ja luulen, että nuo matkustuspalveluideatkin voisivat toimia, niin hienolta tuo miljöö näyttää! Mukavaa talventuntua teille, täällä pimeää ja lumetonta vielä!☀️��☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Kuvakirjaa olen hieman miettinytkin;)Oikein ihanaa joulun odotusta sinulle!:)

   Poista
 6. Olen seurannut jo pitemmän aikaa teidän Turvejärven elämää.Minusta nämä mainitsemasi lammas-tai eläinten hoitoviikot olisivat todella kysyttyjä varmaan koko vuoden aikana.Elämää siellä teillä ja niissä olosuhteissa,luonnon keskellä eri vuoden aikoina varmaan houkuttelisivat ihmisiä kokemaan tällaisen.Ei kun iglua rakentamaan lasikatolla.Voimia teille kaikilla ja varsinkin miehellesi.Muistan iltarukouksessani että hänen sairautensa pysähtyisi vuosikymmeniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Oikein ihanaa ja rauhallista joulun odotusta sinulle!:)

   Poista
 7. Kaikkea hyvää ja rauhallista joulun aikaa teille kaikille sinne pohjoiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ja kiitos viestistäsi!Oikein ihanaa joulun odotusta myös sinulle!:)

   Poista
 8. Heippa taas ! Elämähän on joskus niin vaikeaselkoista ettei aina meinaa sen tarkoituksessa pysyä mukana ja ymmärtää näitä kaikkia sen suunnitelmia.Toivonkin nyt kovasti että jaksat pysyä ensinnäkin terveenä ja huolehtia koko teidän pesueesta. Nuo taloudelliset huolet vievät vielä energiaa välillä kohtuuttomasti,teillä tytötkin alkaa olla sen ikäisiä että niillekkin on aina jotain hankittavaa.Olisi tosi kiva kun keksisit siitä kotipiiristä sitä tulonlähdettä,toivotaan että lammaskatras lisääntyy,että saisit villoja ja myös niitä lampaantaljajuttuja.Toivotaan että jaksat pitää tätä blogia ja ettet vaan siirry Fasebogiin kokonaan.Kiitos myös jälleen kuvistakin.Toivottelen hyvää joulun odotusta,lämpimin ajatuksin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kippura,

   ja kiitos ihanasta viestistäsi ja aivan erityinen kiitos eilen postin matkassa tulleesta jouluisesta yllätyksestä!:)Ilahdutti kovasti,kiitos vielä:)Ihanaa ja rauhallista joulun odotusta sinulle!

   Poista