lauantai 2. marraskuuta 2019

Kahden maailman rajallaNäin Pyhäinpäivän aikaan on hyvä ja sopiva hetki kirjoitella asiasta,joka on tärkeää ja luonnollinen osa jokapäiväistä arkea täällä vanhalla tilalla asuessa .Ajattelen niin että me ihmiset olemme vain yksi osa tätä suurta kokonaisuutta,johon kuulumme ja joka meitä ympäröi,olemme osa luontoa,aivan kuin eläimet ja puut ja kasvit,kaikki elollinen. 
Ja koko ajan läsnä on myös meille näkymätön maailma,maailma jossa luonnonhenget,haltijat ja jo edesmenneet rakkaat asuvat ja kulkevat täällä meidän seurassamme. 


Usein vanhoissa paikoissa ja rakennuksissa on aivan omanlaisensa energia ja tunnelma,niin myös täällä Turvejärven tilalla. Täällä on hyvällä tavalla sellaista vanhan paikan tunnelmaa,jollakin tavalla myös turvallista. Ja mikä tärkeintä,luonto ympärillä.


Luulen,että sitä jotenkin luonnostaan alkaa huomioida ympäröivää luontoa ja elämää ympärillään kun asustelee tällaista vanhaa tilaa..sitä kuin pikkuhiljaa pyytää osaksi arkea ja elämää niin saunatontut kuin metsänhaltijatkin. Metsään mennessä muistaa huomioida metsäneläimet ja muut asukkaat,niin näkyväiset kuin näkymättömätkin,tietäen että he siinä vierellä katselevat ja kuuntelevat ja kauniisti pyytäen voivat olla myös avuksi.


Olen aiemmin kertonut,että talon takana mäellä kasvaa kaunis pieni kuusi,jonka olemme pyhittäneet meidän perheen pyhäksi puuksi.Kuusi on vähän kuin porttina kahden maailman välillä,viemme aina toisinaan lasten kanssa kuusen juurelle jotakin hyvää syötävää,niin metsäneläimille kuin haltijoillekin. Muistamme myös meidän saunanhaltijoita,sekä kodinhaltijaa.


 Jokaisella paikalla ja rakennuksella on omansa,ja kun kauniisti muistamme
heitä ja kiitämme,niin yhteiselo on antoisaa molemminpuolin♡ 
Elämästä tulee jotenkin syvällisempää ja merkityksellisempää,kaikella on tarkoituksensa ja paikkansa.♡Voisin kuvitella,että ennenvanhaan kun ihmiset elivät melkein kokonaan luonossa ja luonnosta,niin näkymätön maailma oli heille aivan arkipäiväistä,he olivat jollakintapaa herkempiä aistimaan asioita ja elämää ympärillään. Nykypäivän ihmisellä on ikävä kyllä usein niin kiire ettei ehdi pysähtyä kuuntelemaan ja katselemaan ympärille,kaikenlainen häly vie ihmisiltä huomion ja keskittymiskyvyn,ja joskus hiljaisuus voi tuntua jopa ahdistavalta.Tänään Pyhäinpäivänä sytytämme kynttilät kaikille heille jotka ovat jo siellä "verhon toisella puolen",niin rakkaat ihmiset kuin eläimetkin. Ja muistan olla kiitollinen kaikesta kauniista ja hyvästä mitä minulla on,kiitos♡                          ♡Toivottelen teille kaikille oikein rauhallista Pyhäinpäivää♡

T. Turvejärvn tilan emäntä, Katja10 kommenttia:

 1. Ihana teksti.! 💖💕
  Rauhallista Pyhäinpäivää teille sinne.! 💕💖❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nicola,
   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Minä toivottelen sinulle kauniita marraskuun päiviä:)

   Poista
 2. Totta puhut. Hiljaisuus on ihmiselle aarre. Kaikki häly peittää ihmiseltä kyvyn aistia muutakin kuin näkyvää. Suuri kokonaisuus muodostuu kaikesta, mitä näemme ja emme näe. Terveisiä täältä lumisateisesta maisemasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,
   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Niin,minustakin hiljaisuus on kallis aarre:)Minä toivottelen sinulle kauniita marraskuun päiviä:)

   Poista
 3. Kiitos, kun jaoit nämä mietteesi meidän kanssa!

  Ennen vanhaa ihmisten oli pakko tarkkailla ja kunnioittaa luontoa säilyäkseen hengissä. Iltaisin tuvissa vanhemmat ihmiset kertoivat nuoremmille tarinoita luonnonhengistä. Mieli herkistyi kaukana salomailla.

  Työ on vienyt monet nykyihmiset asutuskeskuksiin kauaksi luonnosta. He eivät ole niin luonnosta riippuvaisia, kun on tarjolla teollisesti tuotettuja härpäkkeitä. Ei ole perimätiedon kertojia. Tai ainakaan kuuntelijoita, kun internet vie kaikkien huomion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piri,
   ja kiitos ihanasta viestistäsi! Minä toivottelen sinulle oikein kauniita marraskuun päiviä:)

   Poista
 4. Kiitos tuosta kauniista ja ajatuksia herättävästä kirjoituksesta.Kirjoitit niin totta asiaa,näin ajattelen minäkin.Täytyisi osata kunnioittaa niitä vanhoja perinteitä ja todella myös haltiamaailmaa. Toivottelelen lisää sinisiä hetkiä ja hyviä haltiota Turvejärven tupaan ja pihapiiriin!

  VastaaPoista
 5. Hei Kippura,
  ja kiitos ihanasta viestistäsi! Täällä tosiaan alkaa pikkuhiljaa kaamoksen kauniit värisävyt,siniset hetket:)Minä toivottelen sinulle oikein ihania marraskuun päiviä:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista ajatuksistasi, juuri noin ajattelen itsekin. Mitä enemmän luonnossa kulkee, sen lähemmäs näkymätön maailma tulee ja voi lähes nähdä näkymättömän maailman �� kunpa osaisikin olla noin kiitollinen kaikesta, usein sen unohtaa puurtaessa arkea eteenpäin, mutta tässäkin asiassa luonto hoitaa. Mukavaa talvenalkua sinne ja joulun odotusta, kiitos, että jaksat pitää tätä blogia ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kairan kasvatti,
   ja kiitos ihanasta viestistäsi!Mukava kuulla,että tykkäät käydä lueskelemassa blogia:)Oikein ihanaa talven alkua sinulle!:)

   Poista