torstai 5. huhtikuuta 2018

Kotieläimet- Iloa ja huolia


Varmasti kaikki joilla on kotieläimiä ja lemmikkieläimiä,tietävät että eläimistä on valtavasti iloa,mutta myös huolta ja suruakin.

Monet naurut ja ilonhetket on koettu täälläkin seuratessa eläinten touhuja,ja välillä taas suru ja huoli valtaavat torpan ja mielen,kun joku eläimistä vaikkapa sairastuu.

Viikko sitten,kiirastorstaina meille muutti uusi perheenjäsen,joka on oikea ilopilleri ja hyvänmielen tuoja,pikkuinen koiranpentu Martta. ♥️




Martan matka Turvejärvelle alkoi Tervolasta kohti Rovaniemeä,ja sieltä bussikyydillä Ivaloon,ja loput reilu 110 km. auton kyydillä. Hyvin oli pikkuisen matka mennyt.

Kiitos vielä huolenpitäjille turvallisesta matkasta! 





Nyt on sitten totuttelemista kaikilla perheenjäsenillä uuteen tulokkaaseen,niin ihmisillä kuin eläimillä. Ja tietenkin pikkukoiralla riittää ihmeteltävää ja haisteltavaa uudessa kodissaan.
Mutta eiköhän ajan kanssa kaikki löydä oman paikkansa,kunhan on kunnolla tutusteltu,puolin ja toisin.




Martta on ensimmäinen meidän perheemme "seurakoira". Kaikki perheen aiemmat ja nykyiset koirat ovat enemmän tai vähemmän paimenkoiria.
Martta on kolmas koiranpentu tässä talossa. Nappi ja Luna ovat kasvaneet pennuista asti meillä ja Martan touhut tuovat muistoja Napin ja Lunan hurjista pentuajoista;)
No,eipähän ainakaan käy aika pitkäksi ja touhua riittää! 

Martta tuntuu oppivan nopeasti uusia asioita vaikka on vasta parin kuukauden ikäinen. 
Pääsiäisloma meni tytöillä Martan kanssa touhutessa ja temppuja opettaessa:)




Kevättalvi on sopiva aika pentukoiran kanssa harjoitella ulkoilua ja pisulla käymistä,jonka Martta osaa jo aika mukavasti. Oikeastaan on vain omasta viitseliäisyydestä kiinni,jotta viitsii tarpeeksi usein viedä pikkuisen ulos.




Jos on iloa,niin välillä on niitä huoliakin eläinten kanssa. Meidän Ruusu-kana oli eilen kovin apean oloinen,eikä oikein jaksanut syödä ja juoda. Päätin ottaa Ruusun yöksi sisälle tupaan ja tarjosin lämmintä hunajavettä sekä herkkuja.
Aamulla olikin  tilanne jo toinen,Ruusu jaksoi jo syödä normaalisti ja kotkotustakin alkoi kuulua,huh! Ehdin jo huolestua. Meille jokainen kana on tärkeä,ja ehkäpä tosiaan ensi kesänä yritämme saada jokusen kanan tai nuorikon lisää kanaparveen.



Ensi yöksi Ruusu pääsee takaisin kanalaan muiden seuraan. 




Tässä torpassa on hoidettu ja syötetty ihmislapsien lisäksi jokunen eläinlapsikin. Vuohien kilejä ja lampaan karitsakin on saanut ensihoivaa tuvan lämmössä. Ja joskus on kasvatettu kanantipuja lämpölampun alla pikkuhuoneessa,mutta se olikin aika pölyistä puuhaa,joten jatkossa täytyy mahdolliset haudontahommat suunnitella toisella tavalla.
Lapset oppivat,että eläimistä on myös vastuuta ja joskus täytyy tehdä päätöksiä,jottei eläin turhaan kärsi. Niinhän se elämässä menee,suruja ja iloja vuorotellen..ja toivottavasti kuiten enmmän niitä iloja!♥️

                                             Minä toivottelen iloja jokaisen loppuviikkoon!

12 kommenttia:

  1. Martta pentu on niin ihanan suloinen.!!!! <3 <3 <3
    Kuten on teidän muutkin eläimet.! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nicola,
      ja kiitos viestistäsi! Ja ihania kevätpäiviä sinulle!:)

      Poista
  2. Söpö pentu, kuin lelukaupan unilelu! Varmaan lasten mieleen ja tietenkin aikuistenkin. Onnea uudelle perheenjäsenelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riitta,
      ja kiitos viestistäsi! Ja ihanaa kevätaikaa sinulle:)

      Poista
  3. Hei,olenkin jo kovasti ehtinyt odotella kuulumisia sieltä pohjoisenperältä! Kiva kun olette saaneet uuden perheenjäsenen,onnea myös haukulle.Onhan siitä aika työmaa vähäksi aikaa,mutta kyllä vaivanarvoista.Se on hyvä että siinä on vanhemmat koirat myös opettamassa pentua,ei ole kokoaikaa puremassa varpaita.On joskus ollut omat varpaat kovilla kun niitä on pentujen mielestä niin hauska purra.Täällä lumet sulaa nyt vauhdilla,pajunkissojakin alkaa olla ,tänävuonna kyllä ehkä vähän myöhässä. Kevään odotusta teille sinne ,niin talon ihmisille kuin eläimillekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kippura,
      ja kiitos viestistäsi! Mukava kuulla,että odotat uusia kuulumisia:)Ihanaa kevättä myös sinulle!:)

      Poista
  4. Onnea uudesta perheenjäsenestä, kyllä on suloinen :) Kyllä lemmikkieläimistä ja kotieläimistä on iloa, mutta juurikin sitten myös huolta, kun kaikki ei ole kunnossa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hilu,

      ja kiitos viestistäsi! Ja oikein ihanaa kevättä sinulle:)

      Poista
  5. Voi kun suloinen koiranpentu, Martta on. Ja teidän nuorimmainenkin on jo iso tyttö kun on saanut Marttaa jo taluttaa. Minkä kokoiseksi arvioisit Martan tuosta kasvavan? Kevätpentu on hyvä opettaa pissatauoille, ja onhan teillä sille mukavaa seuraa vanhemmista koirista. Ei tule Martalla aika pitkäksi:) Mukava kuulla myös, että Ruusu voi hyvin. Kyllä eläimet opettavat lapsille vastuullisuutta. Martasta tulee mieleen myös teidän lapinlehmä, Omena. Mukavia kevätpäiviä teille sinne ja onneksi nuo kaameat pakkaset väistyvät vähitellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maari,
      ja kiitos viestistäsi!Martassa on Havannankoiraa ja Cottonia,joten ei pitäisi kasvaa kovin suureksi,varmasti alle 30cm.,toivottavasti;)Mukavia kevätpäiviä myös sinulle!:)

      Poista
  6. Tervehdys pitkästä aikaa sinne pohjoiseen. Onpa pienellä koiranpennulla vallan ihana kasvuympäristö siellä, riittää virikettä on ihmisiä ja eläimiä ympärillä sekä ihana luonto ja hyvä kohtelu. Lapsille eläin ja niiden hoito ja merkitys on kasvattavaa. Kyllä taas haikein mielin luen kuulumisia sieltä rauhan tyyssijasta, voi kun vielä olisi rohkeutta lähteä sinne kokemaan jotain erilaista arkea kuin täällä kaupungin melskeessä. Iloista kevättä sinne ja terveyttä kaikille toivoo Aila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aila,
      ja kiitos viestistäsi! Minä toivottelen sinulle ihania kevätpäiviä ja terveyttä myös.:)

      Poista