perjantai 16. maaliskuuta 2018

Kanojen kotkotuksia

Nyt kyllä taitaa olla jo melkein kevät,kun kanaset vihdoinkin aloittivat munintansa pitkän tauon jälkeen! Ihanaa!:)


Aamusella kuului kanalasta iloista Jussi-kukon kiekumista,mitä en ole kuullut aikoihin,ja siitä päättelin että kyllä ne kanaset pian alkavat taas munimaan,ja niin vain yläpesään oli ilmestynyt kaunis,vaaleanruskea muna. Iso ilo yhdestä munasta! :)..vaan ehkäpä munia alkaa pian ilmestymään enemmänkin. Taitaa olla meidän Marja-kana,joka oli pyöräyttänyt ekan munasen.


                                                                           ❤


Saattaa siis olla,että viikonloppuna saamme pitkästä aikaa omien kanojen munista leivottua kakkua♡                                                                           ❤

               Minä toivottelen kaikille lukijoille oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

11 kommenttia:

 1. Hieno tunne se on munintatauon jälkeen saada taas oman kanojen tuoreita kananmunia:) Meillä oli syksyllä taukoa, mutta nyt kuitenkin talvella on munia jonkun verran tullut. Muutama kana taitaa olla jo sen verran vanhoja, että näyttää siltä etteivät muni enään. Odotellaan rauhassa jos alkaisivatkin kevään edetessä ja kesän päälle vielä munimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hilu,
   ja kiitos viestistäsi! Juu,kyllä sitä osaa arvostaa omien kanojen munia pitkän tauon jälkeen:)Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!:)

   Poista
 2. Meillä sulkasadot ovat vähän eri aikoina, joten munia on tullut kaiken aikaa. Kolme nuorikkoa alkoi jopa joulun maissa hautoa ja kun en niille oikeita munia alle antanut, ne kökköttivät pesissä kaksi kuukautta. Viimeinen lopetti äsken, mutta ei sekään ala vielä pääsiäiseksi munia. Kanat ovat kyllä tosi kivoja kotieläimiä ja lemmikkejä, kuten meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   ja kiitos viestistäsi! Kanaset ovat kyllä mukavia eläimiä ja niiden touhuja on kiva seurata,ja mukavaahan se on sitten kun saa vielä muniakin:)Oikein hyvää viikonloppua sinulle!:)

   Poista
 3. Pienistä asioista ilo tulee. :)
  Ihanaa kevättä sinnekkin kun saapuu.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nicola,
   Juurikin ne elämän pienet asiat ovat monesti suuria onnen ja ilon aiheita!:)Ihanaa viikonloppua sinulle:)

   Poista
 4. Heippa,no Kanaset huomasivat Pääsiäisen lähestyvän.Pitäähän niitten huolehtia että tytöillä on munia mitä maalata Pääsiäispöytään.Onko teilläpäin muuten tapana maalata pääsiäimunia? Hauskaa kevään odottelua teille,vielä kyllä siellä sitä saa varrota pitkän tovin.Onko pienimmän varvas jo parantunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kippura,
   ja kiitos viestistäsi!:)Kyllä me olemme tyttöjen kanssa maalailleet ja värjänneet pääsiäismunia,se on mukavaa puuhaa.Kiitos kysymästä,pikkuisen varvas on jo melkein kokonaan parantunut:)Oikein hyvää viikonloppua sinulle!:)

   Poista
 5. Kanaa katsellessa tulee mieleen laulu ' Mummo kanasensa niitylle ajoi .. ' No et ole vielä mummo, ja teidän niittykin on vielä ihan lumen vallassa:) Pääsiäinen tulossa ja kanat ovat sen hoksanneet. Onnistuuko ihan tuoreista munista vielä kakku sentään? Hyvää Pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maari,
   ja kiitos viestistäsi! Tuoreista munista tehtiinkin lettutaikina;)Hyvää pääsiäisen odotusta myös sinulle!:)

   Poista