maanantai 16. heinäkuuta 2018

Tuulahdus historiaa

Meillä on tapana joka kesä käydä lasten kanssa Inarissa Saamelaismuseo Siidassa. Erityisesti kesä-aikaan avoinna oleva ulkomuseo-alue on viehättävä paikka,ja vaikka siellä on tullut vietettyä aikaa enemmänkin,niin ainakaan minä en ole kyllästynyt vanhojen rakennusten tunnelmaan. Sinne on aina yhtä mukava tehdä päiväretki! :)

Hieman kyllä huvitti,kun samanmoisia emalikippoja ja sankoja ym.vanhaa kapistusta löytyy täältä kotoakin..ja ehkäpä juuri siksi viihdynkin niissä matalissa hirsituvissa..
                        ..Voisin melkein kuvitella itseni tuvan pöydän ääreen istumaan;)
                 Lapsistakin museo on ihan kiva paikka käydä viettämässä kesäinen päivä.                            "Kato nyt,ihan niinkuin meillä kotonakin!" tytöt näyttävät :)Museoalue sijaisee kauniilla mäntykankaalla,ja siellä on mukava kaikessa rauhassa käveleskellä. Omat eväät vain mukaan ja tietenkin jäätelöt kahvilassa kyläpäivän kunniaksi:)Meidän perheen kesälomareissut ovat monesti kotiseutumatkailua,oikeastaan jo ihan käytännön syistäkin. Kun asuu vanhaa tilaa ja on kotieläimiä,niin ei tule kovin usein lähdettyä pidemmille reissuille ja onhan se myös taloudellinen kysymyskin,kun on iso perhe,niin ei sitä niin vain lähdetä kovin kauas matkustelemaan. No! Vanhin tytär on sitten täysi-ikäisenä matkustellut jo varmaan puoli maapalloa..mutta aina mielellään tulee tänne kotiin maailmalta ja nauttii puhtaasta luonnosta ja hiljaisuudesta:)

Ja onhan meillä lasten kanssa vielä kesämarkkinareissukin edessä! Sitä on jo odotettukin!


Minä toivottelen kaikille lukijoille aurinkoisia ja ihania kesälomaretkiä,vaikka ihan lähelle! :)

5 kommenttia:

 1. Heippa,kiva taas kun olet helteittenkin keskellä muistanut meitä seuraajiasi.Me ei tänä kesänä ehditty Kuusamoa ylemmäksi,harmittaa ,sattui sukulaissyntymäpäivät lomaviikkojen väliin niin oli lyhennettävä matkaa.Olimme suunnitelleet juuri näitä tienoita kulkea.Lempeitä suvipäiviä toivottelen helteiseltä Pirkanmaalta.🤗🌞

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas Kippura!:)Minä toivottelen teidän perheelle mukavia kesäpäiviä myös!Hellettä taitaa edelleen olla luvassa koko maahan.On kyllä ollut erikoinen kesä täällä pohjoisessa,niin pitkään on ollut todella lämmintä eikä sääskiä juuri yhtään;)

  VastaaPoista
 3. Luen mielelläni blogiasi, odottelen innolla uutta postausta! :)

  VastaaPoista
 4. Vietimme tänä kesänä viikon Ivalossa ja vierailimme myös Siidassa. Oli tosi mielenkiintoinen paikka! Helle vaan verotti ulkoalueella keskittymistä..
  Noita astioita ihastelin itsekin. 😊
  Samanmoisia emalikulhoja löytyy omasta kaapistakin.

  VastaaPoista
 5. Syksykuulumisia sieltä kauneuden keskeltä odotamme kovin. Aina ei jaksa jakaa vastoinkäymisiä, mutta seisomme rinnalla, jos elämä on tuonut odottamattomia mutkankiertoja tullessaan.
  Teitä ajatellen.

  VastaaPoista