maanantai 15. lokakuuta 2018

Syksyinen tervehdys Turvejärveltä!

Edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt hetki jos toinenkin..,ja tuntuu siltä kuin vain hetki olisi viime vuoden lokakuuhun näihin samoihin aikoihin,kun meidän perheestä oli juttua Lapin Kansassa. 
Moni blogin lukija taisi löytää tiensä tänne juurikin lehdessä olleen jutun myötä. Lokakuun loppua elettiin ja valmistauduttiin talven tuloon ja niin tänäkin vuonna,vaikka tänä syksynä moni asia onkin toisin kuin viime syksynä.Täällä Turvejärvellä talvi saa tulla vaikka huomenna! Kotieläimille on talven heinät haettu ja kuivaa polttopuuta on riittävästi pihatien varressa,vaikka tulisi oikea pakkastalvi! Pakastimessa on kotijärvestä pyydettyä siikaa ihan mukavasti. Ensi talvena syödään myös omakasvattamaa sonnipojan lihaa. Kaunis Olaf sai päättää päivänsä kauraa rouskutellen,omassa karsinassaan. Pyysin Olafilta anteeksi ja kiitin että saamme perheelle ruokaa.
Aina yhtä vaikeita ne teurastuspäivät. 

Nyt näyttää siltä,että minun haaveeni lehmienpidosta saa tällä hetkellä jäädä,ihan vain käytännön pakottamana. Jannella on todettu etenevä hermostosairaus,jonka etenemistä ei voi tietää,mutta se on varmaa,ettei hän pysty enää tekemään käsillään kovin fyysisiä hommia,joten minun apuani ja työtäni tarvitaan pientilalla enemmän,siksi olemme päättäneet luopua lehmienpidosta.
 Omena on etsinyt uutta kotia jo pitemmän aikaa,mutta kovin vaikeaa tuntuu kodin löytyminen olevan. Jatkossa keskitymme lampaisiin ja kanoihin. Ensimmäinen erä omien lampaiden villaa lähtee lähiaikoina kehräämölle. Ja tarkoitus on ensi keväänä hankkia muutama lammas lisää,ihan vain villantuotantoa ajatellen.Lampaiden hoitaminen ja ruokkiminen on tässä tilanteessa huomattavasti helpompaa kuin lehmän.Ja onhan se myös taloudellinen asiakin,lehmä tarvitsee huomattavasti enemmän heinää kuin muutama lammas. 
Olin alunperin haaveillut kotitarvelehmästä,että saisimme perheelle maitoa,vaan tiedän kokemuksen kautta,että lypsäminen varsinkin talviaikaan on aikaa vievää puuhaa,ja pakko jopa minunkin nyt ajatella järkevästi. Aina se ei ole kovin helppoa;)
Elämä se tosiaankin osaa yllättää. Olen usein täälläkin kirjoitellut siitä"että elämä on juuri tässä ja nyt",ja oikeastaan vasta Jannen sairastumisen myötä tämä asia on konkretisoitunut,siis täyttä totta! Meillä on juuri vain tämä hetki tässä,huomisesta ei kukaan vielä tiedä,eikä menneeseen kannata palata,eikä varsinkaan turhaan murehtia menneitä asioita,niitä ei voi enää muuksi muuttaa,elettyä elämää.Oikeastaan ainoa mihin voi vaikuttaa,on juurikin tämä hetki elämän polulla,tässä istun kynttilänvalossa kirjoittelemassa blogia ja nautin hiljaisuudesta. 
Elämän pienet arkiset asiat saavat suuremman merkityksen,niihin alkaa kiinnittää enemmän huomiota,ja ylipäätänsä huomion kiinnittäminen siihen mitä ympärillä on sen sijaan,että murehtisi kaikkea sitä mitä ei ole. 
Ja minusta meillä on paljon! Kaunis,ympäröivä luonto,puhdas vesi,kirkas tähtitaivas ja revontulet,hohtavan valkoiset hanget..onhan siinä asioita mistä on aihetta olla kiitollinen.
Ja  jotenkin lohduttavaa ja ihanaa ajatella,että olemme vain osa tätä kaikkea suurta,jokainen oman hetken verran täällä kulkee omia polkujaan,eikä sillä matkan pituudella ole väliä,tärkeintä on se matka. Luonto jatkaa elämäänsä kaikesta huolimatta,kevät ja syksy saapuvat vuosi toisensa jälkeen,joutsenten keväinen riemuhuuto ja syksyn usvassa suolta kantautuvat kurkien kirkaisut.
Joskus elämä pakottaa meidät pysähtymään ja miettimään sitä mitä oikeasti haluamme tehdä,niin kävi meillekin. Ja erityisesti Jannelle,hän oli jo pitkään haaveillut siitä että voisi olla kotona ja kirjoittaa,ettei tarvitsisi aina lähteä reissuhommiin. 
Olisimme tietenkin valinneet hieman toisen syyn hänen jäädä kotia,vaan elämä ei mene meidän ihmisten asettamien suunnitelmien ja toiveiden mukaan,mutta nytpähän on aikaa kirjoitella! Ja elämme päivän kerrallaan.                                                                                     


Minä toivottelen kaikille lukijoille oikein ihania ja aurinkoisia syyspäiviä! Kirjoittelen tänne blogiin kuulumisia jatkossakin. ♥️

9 kommenttia:

 1. Voi olikin elämänmakuinen postaus, jälleen kerran. Toi on vaan niin totta että luonto jatkaa omaa kulkuaan meistä huolimatta ja me olemme vain pienen tovin täällä, jotenkin aika lohdullinen ajatus. Siispä kannattaa elää tässä hetkessä, huomisesta emme tiedä. Hyvää syksyä teille kaikille, kuvista päätellen huurteiset maisemat siellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sipi,
   kiitos viestistäsi! Mukavia syyspäiviä myös sinulle:)

   Poista
 2. Heippa,olipas kiva kun vihdoin olet jaksanut meitä muistaa kirjoituksellasi.Ikävää tietty tuo puolisosi sairastuminen,mutta ehkä juuri näin sitten löytyy muu tarkoitus elämään.Odottelen Jannen kirjaa kirjastosta,vielä viimeviikolla ei se ollut tullut.Toivottavasti itse jaksat uutta elämän tilannetta.Hyviä syksypäiviä,seuraavia juuttuja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Kippura,
   ja kiitos viestistäsi!Kannattaa lukea Jannen kirja,suosittelen;)Mukavia syyspäiviä sinne teille!:)

   Poista
 3. Kiva kun palasit, käynyt aina välillä kurkkaamassa onko mitään😊.
  Joo pitää ottaa uusi kirja luettavaksi. Yksi vinkki..olisi kiva, jos blogin fontti olisi vähän suurempi ja ehkä rivivälikin korkeampi, olisi helpompi lukea🤔.
  Hyvää loppusyksyn alkutalven elämää teille sinne kauas kaikille🍁! Huomasin jo kuvista, että olivat vähän surullisen oloisia, ennenkuin luin blogin loppuun, elämä on aina välillä. 🍃🍂🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Ja kiitos ihanasta viestistäsi,sekä runosta:)Ja myöskin vinkeistä blogin suhteen..minulla on itseasiassa ollut hieman hakusessa koko blogin yleisilme,haluaisin jotenkin selkeämpää,mutta olen hieman onneton näissä asioissa;)Oikein hyvää syksyä sinne teille!

   Poista
 4. Sisimmässään
  jokainen on tuuli,
  henkäys
  Avaa kämmenesi tuuleen,
  hyväile tuulta
  aamunkoitosta uniesi läpi
  Jos joku kysyy
  miksi olet olemassa, tässä,
  vastaa tuuli, henkäys ja kädet
  Tuulen jokainen jättää
  jälkeensä, henkäyksen
  ja joskus illan viiletessä
  se osuu
  joihinkin käsiin

  Tommy Tabermann

  VastaaPoista
 5. Elämä ei tosiaankaan kysy meiltä, sopisiko tälläinen tai tuollainen asia teille. Ei totta tosiaan. Meidät vain heitetään junan kyydistä jollekin ihan oudolle pysäkille. Tuolloin pitää osata olla itselle armollinen.

  Teillä jo aika talvisen näköistä, kun vertaa etelän maisemiin. Lehtipuissa oli tällä viikolla ruskan kauneimmillaan.

  Minulla on tuossa pöydän kulmalla lainaamani Pyhävaara-kirja. Mukava oli eläytyä pohjoisen tarinoihin. Kerropa kirjaonnittelut Jannelle! Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   ja kiitos viestistäsi! Tuo on juuri aivan totta mitä kirjoitit,elämä menee jonkin suuremman käsikirjoituksen mukaan,ja itse voit vain valita osan poluista mitä kulkea. Täällä tosiaan alkaa olla ilmassa jo tulevan talven tuntua,järvikin taitaa saada kunnon jääkannen tämän viikon aikana,kun on luvattu pikkupakkasia koko viikolle. Kerron Jannella kirjaonnittelut,kiitos niistä:)Mukavia syyspäiviä sinne teille!

   Poista