lauantai 14. joulukuuta 2019

Joulutunnelmia punaisesta tuvasta


Täällä Turvejärvellä aletaan vähitellen valmistautua lähestyvään jouluun.Pipareita on paistettu jo useampaan kertaan,samoin aina yhtä hyviltä maistuvia joulutorttujakin.



Päivät hämärtyvät yhä aikaisemmin ja kohta on käsillä vuoden hämärin aika,valoisaa aikaa on vain pari tuntia.Yritän aina sinä aikana tehdä ulkona kaikki sellaiset työt,mitkä vaativat vähän enemmän valoa.Muutoin on otsalamppu melkein vakiovaruste.



Tykkään tästä hämärästä vuodenajasta,silloin sitä itsekin jotenkin rauhoittuu ja saa hyvällä omallatunnolla ottaa hieman rennommin,vaikka joka päivälle on tietenkin tilan pakolliset ja välttämättömät työt,mitkä on tehtävä oli ilma ulkona millainen tahansa. Onneksi saa kuiten tehdä hommat omaan tahtiinsa.



Nyt on kaikki hyvin,kun on ruokaa niin ihmisille kuin kotieläimillekin.Lampailla on hyvää heinää reilusti ensi vuoden puolelle ja meillä on pakastimessa kalaa ja marjoja joulupöytään laitettavaksi.Ja polttopuitakin ainakin pariksi vuodeksi,sillä on kummasti mieltä rauhoittava vaikutus.Tieto siitä,että pärjätään vaikka mikä tulisi,ei tule ainakaan nälkä eikä kylmä❤️



Pari päivää sitten nähtiin tuvanurkalla aivan oikeat tontun jäljet..niinköhän he ovat kuulleet lasten toiveet. Aika jännittävää aikaa jälleen elellään..



❤️Minä toivottelen kaikille lukijoille oikein ihanaa ja rauhallista joulun odotusaikaa ja tietenkin piparintuoksuisia päiviä!❤️

8 kommenttia:

  1. Nyt on hämärähyssyn aika. Vain välttämätön ja hiljennymme joulun viettoon. Tammikuussa alkaa valo vähitellen voittaa, ja uudet touhut ja ajatukset. Oikein ihanaa joulun odotusta koko perheelle sinne Turvejärvelle ja tontuille myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maari,
      ja kiitos ihanasta viestistäsi!Minä toivotan sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää tulevaan uuteen vuoteen:)

      Poista
  2. Kuvistasi välittyy todellinen, aito joulu. Katson kuvasi aina hartaudella, niistä välittyy rauha. Hyvää joulunaikaa teille kaikille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjatta,
      ja kiitos ihanasta viestistäsi!Kovin lämmittää mieltäni:)Minä toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaan uuteen vuoteen:)

      Poista
  3. Rauhallista Joulua Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ja kiitos hyvän joulun toivotuksistasi!:)Minä puolestani toivotan sinulle kaikkea hyvää tulevaan uuteen vuoteen:)

      Poista
  4. Hei,Joulu jo kohta ohitse,saimme tänne Pirkanmaallekkin sitten valkoisen jouluaamun.Lämpöasteita kylläkin mutta oli hauska tehdä ensimmäisiä jälkiä uuteen lumeen kun lähdimme joulukirkkoon.Olisipa vaan ollut heppa ja kirkkoreki niin joula-aamu olisi ollut kuin "ennenvanhaan",nyt täytyi turvautua vanhan Sitikan antamaan kyytiin.Toivottavasti siellä pohjoisessa on Joulu myös edennyt hyvissä tunnelmissa,siellähän tontut toivottavasti huolehtii teistä ja antaavat puhtia tulevallekkin vuodelle.Hyviä tämän vuoden viimeisiä päiviä täältä toivottelen ja odottelen uusia kuvia ja tarinoita.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Kippura,
      ja kiitos viestistäsi sekä erityinen kiitos lähettämästäsi joulupostista,se kovin ilahdutti ja lämmitti,niin mieltä kuin varpaitakin:)Minä toivotan sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää tulevaan uuteen vuoteen:)

      Poista