maanantai 7. toukokuuta 2018

Toukokuun touhuja ja luontohavaintoja

Toukokuu on aluillaan,ja kevät tekee tuloaan oikein vauhdilla,ihanaa! Kyllä tätä onkin odoteltu. Tosin, nyt kun katson ulos ikkunasta,on maa peittynyt valkeaan. Aamulla oli niin soma auringonpaiste,ja pikkuhiljaa auennut sula houkutteli kotirantaan joutsenia ja metsähanhia. 
Miten ihanalta tuntuukaan talven hiljaisuuden jälkeen jäänreunalta kaikuvat lintujen äänet! 
Eikä tarvitse lähteä omalta kotipihaltaan bongailemaan lintuja,vaan parhaimmassa tapauksessa voi aamukahvia hörppiessään katsella tuvan ikkunasta lintujen touhuja kotirannassa. Sanonkin,että meillä on oma "piilokoju",josta voimme tarkkailla luonnon tapahtumia:)
Ikkunalaudalla on kiikarit ja lintukirjat aina valmiina.

Onpahan joskus meinannut mennä aamukahvit väärään kurkkuun,huomatessaan ahman katselevan niemen nokasta,ei sellaista pääse kovin usein kokemaan omilta kotirappusilta...tai kohdatessa sarvipöllön terävän ja viisaan katseen tai vanhan merikotkan istumassa kotipihan männynlatvassa ja tarkkailevan ympäristöään.
Vapun aikoihin nähtiin oikea kevääntuoja,nimittäin iloisesti hyppelevä västäräkki navetan katolla,ja toissapäivänä haarapääsky tekemässä huikeita lentonäytöksiään:)
..Mitenkäs se vanha loru menikään"västäräkistä vähäsen ja pääskysestä ei päivääkään",no ehkäpä en vielä kuiten arvaa laittaa pottuja maahan;) Vasta sitten juhannuksena!


Toivon,että nämä kotiympäristössä koetut luontokokemukset jättävät lapsiinkin pienen kipinän,joka säilyisi läpi elämän.♥️


Pikkuinen koiralapsikin on päässyt ulos tutkimaan ja haistelemaan kevään hajuja,ja voi sitä intoa millä juostaan,lyhyistä töppösistä huolimatta!:)                                             
                                Jäätelökausikin on jo avattu,ja hiihtokausi päätetty;)

                                      
                                       ♥️  Aurinkoisia toukokuun päiviä kaikille!♥️4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hei Nicola,
   ja kiitos kommentistasi!Mukava,jos tykkäät:)

   Poista
 2. Hei,tuntuipa oloni tyhmältä kun luin noista västäräkistä ja pääskyistä!! Olen nimittäin luullut ettei niitä kumpaakaan esiinny noin pohjoisessa.Aivan hienoa että saatte ihastella niitäkin.Täällä seudulla joutsenet ovat hienosti lisääntyneet,päivittäin saa tehdä niistä havaintoja.Työmatkani varrella on lampi jossa tänäkin keväänä on tuttu joutsenpari pesimässä.Pääskyt ja västäräkit ovat kovasti täällä vähentyneet kun nuo karjat on meidänkin naapurista loppuneet.Hauskaa kevään ja alkukesän aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kippura,

   ja kiitos viestsitäsi taas!:)Luulenkin,että juuro tämä pienimuotoinen eläintenpito ja laidunnus houkuttelee pikkulintuja ja myös perhosia,olen huomannut,että vuosi vuodelta perhostenkin määrä on lisääntynyt ja samoin lintujen,erityisesti västäräkkien määrä:)

   Poista