maanantai 23. lokakuuta 2017

Nyt voi talvi tulla!

No niin! Nyt on saatu pientilan tärkeimmät työt tehtyä ennen talven tuloa,joten tervetuloa talvi! 





Tämän pienen tilan tärkeimmät asiat talven varalle ovat;polttopuut,ruokaa ihmisille ja eläimille. Kun heinävarastot ja polttopuupinot ovat omalla pihamaalla,niin silloin voi ainakin hetkeksi huokaista syvään helpotuksesta..eipähän ainakaan tule nälkä eikä vilu!

Pakastin on nyt ääriään myöten täynnä kalaa ja lihaa. Viime viikolla vielä kalastimme kun järvi oli sulana ja kelit ihan mukavia.
Vaan nytpä on järvi jo saanut jääkannen. 





Viime viikon syyshommiin kuului myös aina niin ikävä tehtävä kuin lehmän,Mustikin teurastus. Vaikka teurastuspäivä oli sovittu etukäteen,niin aina se tuntuu yhtä kurjalta. Mutta niin kauan kun syömme lihaa,on kuitenkin parempi vaihtoehto kasvattaa eläimet itse,antaen niille mahdollisimman hyvän elämän ja viimeiset hetket omalla kotilaitumella. Minulla on myös ollut tapana kiittää eläintä siitä että saamme perheelle ruokaa,sekä pyytää teurastettavalta eläimeltä anteeksi. Ehkä vain yritän puhdistaa sillä omaatuntoani,mutta tapa tuntuu kuiten hyvältä.. (eipä taideta isoissa teurastamoissa paljoa pyydellä anteeksi)






Toissaviikolla Janne haki heinäkuorman Sodankylästä,200 paalia kuivaheinää,ja sen määrän pitäisi riittää meidän pienelle karjalle pahimman talven yli,helmikuun loppuun asti. Sitten kevättalvella taas katsellaan,mistä ostetaan lisää heinää..,mutta se on vasta sitten ensi vuonna!:)

Vie aina aikansa näin alkutalvella,että tottuu taas siihen että kaikki tekemiset ovat hieman, voisiko sanoa, haastellisempia ja hitaampia tehdä kuin sulanveden aikaan.
Pyykitkin meinas jäätyä paljuun! Olin jättänyt ne likoamaan,ja pakkanen pääsi yllättämään:)
Mutta vuosi vuodelta olen oppinut vähitellen tykkäämään myös tästä vuodenajasta,lokakuu on ihan hyvä kuukausi. Ja kohtahan on jo marraskuu ja ihana kaamosaika! Siitä minä pidän,olen aina rakastanut kaamoksen hämärää kauneutta ja sinisiä sävyjä!:)




Ja onhan tässä lokakuussa aina hieman odottava tunnelma siitä että millainen talvi on tulossa. Tuleeko myrskyjä Jäämereltä,kovia ja pitkiä pakkasjaksoja,vai lauhaa ja märkää..kenties saamme taas suuret lumikinokset pihamaalle. 

Mukavaa talven odotusta kaikille lukijoille! ..ehkäpä jo ensi viikolla pääsemme laskemaan pulkalla mäkeä!:)


11 kommenttia:

  1. Törmäsin sattumalta blogiin kun googlasin aamulehden juttua teistä (joka harmittavasti näkyi vain tilaajille). Kiva blogi ja hieno elämäntapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tia,
      ja kiitos viestistäsi! Hyvää talven odotusta teidän perheelle Koivukumpuun!:)

      Poista
  2. Oli hienoa lukea Lapin Kansasta kertomus elämästänne siellä Pohjoisessa:Upeaa teidän rohkeutenne tällaiseen elämäntyyliin. Tulin hyvälle mielelle kaikesta mitä luin teistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sirpa,
      ja kiitos viestistäsi! Oikein hyvää talven odotusta sinulle!:)

      Poista
  3. Minäkin innostuin etsimään blogisi luettuani Lapin kansan jutun perheestänne. Mukava seurata elämänne kulkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi,
      ja kiitos viestistäsi! Ja tervetuloa seuraamaan pienen tilamme touhuja,mukavaa saada vieraita!:)Ja oikein hyvää talven odotusta!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Täällä sama juttu - bongasin jutun Lapin Kansasta. Itselläni on tavoitteena samanlainen elämäntyyli muutaman vuoden päästä. Luonto on ollut aina itselleni tärkein kaikesta. Tiedän tismalleen, mitä tarkoitatte, kun mainitsitte haastattelussa ”kaikki mitä on ympärillä, on konkreettista ja totta”. Ehkäpä tulen joskus ostamaan tulevasta puodistanne kalaa ;) Perässä tullaan! Ihanaa alkanutta talvea teidän koko perheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna,
      ja kiitos viestistäsi! Ja oikein paljon onnea matkallesi,ja ripaus rohkeutta;)Mukava kuulla,että muillakin on samanlaisia unelmia ja haaveita tällaisesta elämäntavasta. Oikein hyvää talven odotusta sinulle!:)

      Poista
  6. Sama - luin jutun teistä Aamulehdestä. Hieno elämäntapa, kunnioitan teitä suuresti :) Mukavaa syksyn jatkoa ja talven odotusta! t. Kristiina Pirkkalasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kristiina,
      ja kiitos viestistäsi! Ja oikein hyvää talven odotusta sinulle sinne Pirkkalaan!:)

      Poista