lauantai 7. huhtikuuta 2018

Talvikalastusta

Viimeiset pakastetut,itsepyydetyt kalat syötiin maaliskuun alkupuolella.Isot siiat savustettiin nuotiolla ja makoisalta maistuivat.




On se vaan kumma,että aina kevään edetessä alkaa tehdä mieli tuoretta kalaa,vaikkapa paistettuja ahvenfileitä tai kalasoppaa vasta pyydetystä siiasta,nam!:)..ja sitten syksyllä kun on koko kesän syönyt tuoretta kotijärvestä pyydettyä kalaa,niin alkaa jo tuntumaan siltä "että voishan sitä jotain muutakin välillä syödä";)




Meidän perheessä kotitarvekalastuksella on merkkittävä rooli ruuanhankinnan suhteen. Heti kun jäät lähtevät järvestä,niin uitamme ensimmäiset verkot kotirantaan. Ja veden hieman lämmettyä viemme jokusen katiskan pyytämään ahvenia. Niitä sitten toivonmukaan saadaan syödä pitkin kesää. Todellista lähiruokaa! Ja vieläpä puhdasta ja terveellistä:)




Tuoreen kalan toivossa isäntä ja lapset uittivat verkon jään alle muutama viikko sitten.Kovin hiljaista on vielä juomuksilla ollut.Taitaa olla liian kylmä kaloillakin.Eiköhän tämä kevään edistyminen ja lisääntyvä valo saa pian kalatkin liikkumaan. Toivotaan niin!







Sen verran ollaan sentään päästy tuoreen kalan makuun,kun  pilkillä on saatu pikkuisia ahvenia..niitä saakin tällä porukalla olla melkoinen saalis,jotta kaikille riittää syötävää:)





Ja kun siellä talviverkoilla oli vielä niin kovin hiljaista,ajatteli isäntä pelata varman päälle ja laittoivat lasten kanssa muutaman iskukoukun hauelle. Eipä ehtinyt kuin selkänsä kääntää,niin oli hauki käynyt pyydykseen. Kiitos Ahdille ja ahkerille kalastajille!:)




Hyviin kalastustapoihin kuuluu saaliin,eli kalan kunnioittaminen siten,että heti kun kala on irroitettu pyydyksestä,tainnutetaan kala ja lasketaan veret. Ja sitäpaitsi,kala säilyy  parempana pitempään,varsinkin kesähelteillä,kun veret on laskettu mahdollisimman nopeasti.




Jos huomenna säänhaltijat suosivat,niin taidamme lähteä pilkkiretkelle koko perhe. josko vaikka saataisiin ruokapöytään paistettuja ahvenia:)




                                             Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

6 kommenttia:

  1. Hienoa, että asutte järven vieressä. Kyllä siinä television töllötys jää toiseksi kun voi iltaisinkin kevättalvella ja kesäiltoina mennä vaikka pilkille tai ongelle. Kalastus on mukava tapa myös lapsille oppia. Ja he näkevät samalla mistä ruoka tulee. Vesistön äärellä itse asuneena, kalastus oli meillekin lähes jokapäiväistä, ja vain hurjimmilla myrskyillä piti jättää verkkojen kokeminen väliin. Aina siinä on oma jännityksensä kun pyydyksille menee, mitähän siellä on? Onneksi teillä on vielä puhtaat vedet ja kalaa järvessä. Kun sitä lapsesta saakka syömään oppii, niin aikuisenakin sitä kaipaa. Toivottavasti Ahti on anteliaalla päällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maari,
      ja kiitos viestistäsi! Niin se on,mukava kun voi jo pienestä pitäen opettaa lapset kulkemaan kalassa ja on siinä aina oma jännityksensä"että mitähän sieltä tulee":)Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

      Poista
  2. Parasta ja tuoretta ruokaa, suoraa luonnosta ruokapöytään. Toivonkin teille todella kalaisia päiviä. :)
    Hyvät kuvat jälleen kerran. :)

    VastaaPoista
  3. Meidän piti ottaa jo talviverkot pois täällä etelässä, kun lähdimme pariksi viikoksi sinne pohjoiseen. Ei varmaan paljon jäätä ole, kun takaisin kotiin palataan. Talvikalastus on kyllä mukavaa, kirjoittelinkin siitä myös blogiini vähän aikaa sitten http://metsalaistenelamaa.blogspot.fi/2018/03/talviverkoilla.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Emäntä,
      ja kiitos viestistäsi! Olet kyllä oikeassa,talvikalastus on mukavaa ja vieläpä hyödyllistäkin:)Sinulla on mukava blogi,kävin lueskelemassa ja aion käydä vastakin!Oikein ihania keväisiä päiviä sinne teille:)

      Poista