perjantai 8. joulukuuta 2017

Pakkaspäivän tunnelmia

Jopas olikin kylmää parin päivän ajan! Pakkanen kiristyi eilen reilusti - 30 asteen paremmalle puolen. Vaikka eihän tuo -30 sentään nyt niin kylmää ole,mutta alkaa se vähitellen vaikuttamaan moneenkin arkiseen asiaan ja totta puhuen mielialaankin,sitä mukaa kun pakkanen kiristyy,alkaa tämän emännän pinnakin kiristyä;). 
Huoli eläimistä on tieten,vaikka aivan hyvin ovat pärjänneet,kun on koko ajan kuivaa heinää reilusti tarjolla ja vien monta kertaa päivässä lämmintä vettä.
Viikonloppuna pääsevät ulos jaloittelemaan,kunhan vähän lauhtuu ensin.
Onneksi ovat suomalaisia maatiasirotuja,alunperin juuri meidän pohjoisiin olosuhteisiin jalostuneita ja sopeutuneita hienoja eläimiä♡
...Ja polttopuita,niitä menee kovalla pakkasella vaikka kuinka,ja kuumaa teetä!:)
Muistelin eilen, että kylmintä täällä Turvejärvellä on ollut muutama vuosi sitten,kun pakkaslukemat alkoivat olla-42 asteen tuntumassa muutaman päivän ajan ja se on kyllä aivan liian kylmää se!

Sentään jotkut osaavat ottaa pakkasesta huolimatta rennosti;)
Minä toivottelen oikein hyvää alkavaa viikonloppua täältä pakkasen ja lumen keskeltä!
...nyt hakemaan kuppi kuumaa teetä ja sen jälkeen ulos hommiin! :)

12 kommenttia:

 1. No sielläpä on todellakin kylmä!! Täällä oli pari mukavaa pakkaspäivää, mutta nyt taas satelee vettä, hanget hupenee ja on harmaata... ei kiva. Koittakaahan tarjeta siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli,
   Juu,kyllähän se tieten on mukava että on kunnon talvi!:)Eipä se vesisade kovin kiva ole keskellä talvea..joten antaapa pakkasen paukkua:)Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. On kylöä ollut mukavasti pakkasta. Täällä etelässä mennään pikku pakkasesta vesisateeseen. ja vähäinen lumi muutti vedeksi ja loskaksi vesisateen takia. Kunnon talvea odotellessa. Ja mukavaa vkonloppua.! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nicola!
   Juu,pakkasta on ollut ihan mukavasti!:) Mutta eipä se vesisade tosiaan mukavaa ole keskellä talvea..,joten en valita pakkasista;)Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Huh mitä lukemia, siinäpä ei paljon kotoa uskalla poistua. Täytyy sanoa että itselle se -20 on jo ihan riittävästi, omille koirille sekin ihan liikaa. Valo siellä on kyllä jännittävän erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Stella,
   olen ihan samaa mieltä,että -20 on sellainen sopiva pakkasraja,silloin on vielä mukava puuhailla ulkona kaikenlaista.Kun alkaa mennä kylmemmäksi,niin tulee käytyä ulkona tekemässä vain pakolliset hommat:)

   Poista
 4. Onko teillä tapana pilkkoa polttopuut lumen keskellä? Jos liiterissä olisi valmiiksi pilkottuja uunipuita, niin ei menisi niin kauan puunhakureissulla.

  Jos pikkuinen tyttö on valveilla ulkoaskareittesi aikaan, niin otatko hänet mukaan pakkaseen?

  Taisivat luvata leudompaa säätä teille sinne kauas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Piri,
   Kyllä meillä on valmiiksikin pilkottuja koivupuita,mutta syttöpuut tehdään yleensä sitä mukaa kun on tarvetta. Käymme kaatamassa omasta metsästä mäntyjä,ja niitä sitten sahaillaan ja pilkotaan. Puuliiteri on ollut tehtävälistalla jo jonkin aikaa ja tarkoitus olisi ensi kesänä sellainen tehdä:)En ota nuorimmaista mukaani ulos oikein kovilla pakkasilla,eilenkin oli siskojen kanssa sisällä sillä välin kun minä kävin tekemässä ulkohommat. Täällä pohjoisessa kyllä lapsetkin ovat tottuneet pakkasilmoihin,ne puetaan lämpimiin vaatteisiin,tosin niin kuin mainitsin,niin tuo-30 on jo hieman liian kylmä. Onneksi on luvannut lauhempaa:)

   Poista
 5. Huh, johan on kylmää! Täällä ei oo vuosiin ollu noin paljon pakkasta.
  Tänään +3 ja vettä vihmoo.
  Tarkenemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sumi,
   juu hieman liian kylmää oli! mutta nyt jo lauhtumaan päin:)

   Poista
 6. Heippa taas,kyllä tuo noin kova pakkanen jo hankaloittaa monia hommia.Ja työllistää enempi.Joudut varmaan vettä hakiessasi aina ottaan jonkun vehkeen jolla saat jään kaivosta tai avannosta puhkottua.Onko teidän lampaat samaa rotua kun seillä Vesisaaressa päin olevat lampaat.-Täällä Pirkanmaalla taas liukastellaan ,piha ja kylätie aivan peilijäällä.Se on laitettava liukuesteet jalkineisiin kun lähtee lenkille.Ehkä valintani ainakin hetkellisesti menisi pakkaseen,tietty kunnes olisi sormet ja varpaat jäässä.Toivottavasti säänne lauhtuu,hyvää sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 7. Hei Kippura,
  Onneksi lauhtui,tänään olikin oikein mukava talvipäivä:)Meidän lampaamme ovat suomenlampaita.Harkitsimme joskus Norjalaisia rasvahäntälampaita,joita näkee Finnmarkin alueella,mutta olisi mennyt liian vaikeaksi niiden maahantuonti,joten päätimme sitten hankkia perinteisiä suomalaisia maatiaislampaita:)

  VastaaPoista