tiistai 26. joulukuuta 2017

Taivaanvalkeat

No nyt oli pitkästä aikaa sopivan rauhallinen hetki istahtaa hetkeksi koneen ääreen. Joulunpyhät ovat jo takanapäin,miten ne kuluivatkin taas niin nopeaan!
Meillä oli tupa täynnä jouluvieraita,ja vilinää ja touhua riitti,ja tietenkin myös herkuteltiin ja syötiin hyvin:) Kiitos vielä jouluvieraille! Ja haluan kiittää myös teitä lukijat ja kaikkia niitä jotka muistivat meitä ja lähettivät kortin ja toivottivat hyvät joulut:)Eli,kiitos vielä kerran♥
Ja voisin vielä kiittää säänhaltijoitakin,kun loihtivat sellaiset pakkaset juuri joulunpäiville,että taivaalla riitti ihasteltavaa ja ihmeteltävää,ja ylipäätänsä luonto näytti kauneutensa jälleen kerran.

Tässä joitakin kuvia leiskuvista taivaanvalkeista,kuvaajana minun vanhin tytär.
Hän jaksoi kuvailla kirpeästä pakkasilmasta huolimatta. 


Revontulet valaisevat niin kirkkaasti,ettei tarvitse edes otsalamppua kun käy tekemässä iltahommat.Eilenkin hain avannosta vettä revontulien valaistessa polkua♡

Saas nähdä,tekeekö vielä loppuviikolle kirpeän pakkasjakson,kun on nouseva kuu,täydenkuun aika on viikon päästä. Ja yleensä ennen kuin kuu on täysi,niin pakkanen kiristyy reilusti(tämä siis oma huomioni). Sitä oppii lukemaan ja tarkkailemaan luonnon- ja taivaanmerkkejä ja säätiloja ihan eritavalla kun asuu ja elää luonnon keskellä:)

                       Oikein ihanaa loppuviikkoa teille kaikille lukijoille!

7 kommenttia:

 1. Ihanat revontulet! <3 Niiden näkymistä luvattiin myös täällä etelämmässä, mutta taivas oli pilvessä. ='(

  Meillä näkyy yleensä revontulet hyvin. Kuhmalahti on toinen valosaasteeton alue Pirkanmaalla.

  VastaaPoista
 2. Voi mitä väriloistoa teidän taivaalla.En ole moista livenä koskaan nähnyt,vaikka asumme myös niin että katuvalot (tievalot)eivät onneksi meille näy.Parista naapurista,300m päästä valot näkyy,muuten on aito pimeä.Joskus on revontulia mutta ei tuota loistoa.Nyt meillä täällä on myös hyvin lunta ja hyvin taas joulusta selvittiin,jouluruokia syödään ehkä vielä monena päivänä.Hyvää loppuvuotta ,toivottavasti jaksat ensivuonnakin kirjoitella kuulumisia.Tytöllesi kiitos ihanista kuvista!

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan nähnyt upeita revontulia, vain laimeita värisävyjä. Eipä niitä niin usein täällä keskeisessä Suomessa muutenkaan näe mutta teidän talvipimeyteenne ne varmaan tuovat ihanan valon!

  VastaaPoista
 4. On teillä ollut huikaiseva valotaideteos katsottavana! Miten muuten on, kuuluuko taivaalta mitään ääntä, kun revontulet loistavat? Kun joskus uutisissa on sanottu, että etelässäkin voisi revontulet näkyä, niin olen käynyt pihalla tiirailemassa, mutta turhaan. Kyllä meidän pihalle tähdet sentään näkyvät. Jostakin luin, että sinä olisit asunut nuoruudessa etelässä. Entisen asuinkuntasi rajakunnassa minä nyt asun. Kiitos valokuvaajalle!

  VastaaPoista
 5. Wau mitä väriloistoa teillä onkaan siellä.!!!! Ja kuvaaja on saanut hyvin ikustettua.! <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sinulle, Katja tästä hienosta blogistasi, jota olen seurannut jonkin aikaa. Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2018 sinulle ja perheellesi, eläimille ja tontuille myös, sinne Inariin täältä Utajärveltä.

  VastaaPoista