torstai 11. heinäkuuta 2019

Kauniin kesäpäivän tunnelmia ja tekemisiä





Miten ihanalta ja kauniilta vanha pihapiiri näyttääkään kaikessa kesäisessä loistossaan! 




Tänä kesänä pihapiirissä laiduntavat vain lampaat. Aina välillä tulee haikeus ja ikävä lehmiä. Minusta lehmät ovat niin kauniita ja jotenkin vain kuuluvat tällaiseen maisemaan,vaan kauniitahan lampaatkin ovat♡





Pihapiirin luonnonkukat ovat tänä kesänä aivan vallan villiintyneet,tuntuu siltä että ne oikein kasvavat silmissä. Varsinkin mäellä asustelevat pihlajat! En paljoa liioittele,jos arvelisin niiden kasvaneen alkukesän aikana jopa puolisen metriä ja suurin pihlajista kukkii ensimmäistä kertaa meidän aikanamme. Siitä ilahtuneena merkitsin pihlajan silkkinauhalla,olkoon pihlaja yhdessä pikkukuusen kanssa meidän pihapiirimme pyhä puu ja suojelija♡



Ovat vähän kuin porttina mäelle kulkeville. 

Mäeltä on mukava seurailla pihan tapahtumia ja nautiskella päiväkahvit.Tänä kesänä onkin ollut ihan mukavasti seuralaisia,sääskiä ja mäkäriä nimittäin. Mutta nehän kuuluvat Lapin kesään!






Päiväkahvien lomassa kävin saunalla pesemässä muutaman koneellisen pyykkiä,tuulinen ja aurinkoinen sää kuivattaa pyykit nopeasti. Viime viikko oli niin kylmä ja sateinen,että pyykkihommat saivat odotella näitä aurinkoisia päiviä. Sadepäivinä sitten tiskaushommia sisällä. 




Näin kesällä tuntuu siltä että päivä jatkuu melkein läpi vuorokauden,valoa riittää ihan loputtomiin. Aivan täysi vastakohta kaamoksen ajalle,kun valoisaa aikaa on vain muutama tunti vuorokaudesta. Ja juuri siitäkin syystä rakastan tätä pohjoista! Valoa ja hämärää,kylmää ja lämmintä,enimmän osan vuodesta lumi peittää maan..,mutta onneksi ei sentään ihan vielä,vaan on aikaa nauttia kesän valoisasta ajasta♡


Pyykinpesuhommien jälkeen päätimme lähteä eväsretkelle  kotijärven hiekkarannalle. Vesi on vielä aika kylmää,mutta se ei lapsia haitannut. Minä vilukissana katselin rannalta kun hurjat vesipedot uiskentelivat raikkaassa järvivedessä.



Siinä rannalla istuessani,suopursun tuoksuja nuuskiessani ja viklon ääntä kuunnellessani tuli jälleen tunne,että olen kyllä onnellinen kun saan asua juuri täällä♡





                  Kauniita kesäpäiviä toivottelee Turvejärven tilan emäntä, Katja














14 kommenttia:

  1. Pihlajaa onkin pidetty Suomessa pyhänä puuna. Ihanaa oli varmasti nähdä puun kukkivan ensimmäistä kertaa.

    Kylmää on täällä Pirkanmaallakin. Neljä astetta näytti mittari tänä aamuna klo 6. Hrrr!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marketta,
      ja kiitos viestistäsi!Juu,olen lueskellut aiheesta ja kuullut että pihlajaa on pidetty pyhänä puuna ja kun katselee kuvia vanhoista pihapiireistä,niin melkein kaikissa on talon nurkalla kaunis pihlaja:)Nyt vain odotellaan milloin pihlaja tekee ekat marjat. Mukavia kesäpäiviä sinne teille!:)

      Poista
  2. Ihana kesäpäivä ollut teillä. Kauniit kuvat ja teksti. 💕 Ihanaa kesän jatkoa teille kaikille sinne.! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nicola,
      ja kiitos viestistäsi!Täytyy yrittää malttaa nauttia näistä kauniista hetkistä ja kesäpäivistä!:)Ihania kesäpäiviä myös sinulle:)

      Poista
  3. Noista sinun kuvista kyllä saa niin hyvät kesä tunnelmat.Aivan haistaa tuon kesäpäivän,lampaat,kukat,kaikki.Ihanaa.Tässä itsellä on menossa niin kiireen ja kaikkien ylimääräisten juttujen suma,että kesän nautinnot ovat jääneet muitten asioitten alle.Kiva tosiaan että olet taas meitä seuraajiasi muistanut!Hyviä kesäpäiviä sinulle ja koko perheellesi.Odottelen miehesi tulevia tarinoita ja sinun käsityö juttujasi suurella mielenkiinnolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kippura,
      ja kiitos viestistäsi!Kesäpäivissä on aivan oma tunnelmansa ja myös tuoksunsa:)Kauniita kesäpäiviä myös sinulle kaikesta kiireestä huolimatta:)

      Poista
  4. Kuviesi äärellä pitää viivähtää pitkä tovi. Harvinaisista lämpimistä päivistä pitää nauttia, ne kun ovat olleet kortilla tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Piri,
      ja kiitos viestistäsi!On kyllä olleet vähissä tämän kesän oikein lämpimät päivät ja niistä täytyy osata nauttia ja voipi sitten talvipakkasella muistella kesäretkiä-ja hetkiä:)Mukavia kesäpäiviä sinulle!:)

      Poista
  5. Kiitos ihanista tuokiokuvista, hienosti tuli matka tehtyä teidän pihamaalla! Koirat veneessä söpöjä ja muutenkin kauniita kuvia.♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ja kiitos viestistäsi!Ihania kesäpäiviä sinne teille!:)

      Poista
  6. Olet kuvannut onnen hetkiä ympäristöstäsi. Ne annetaan tässä ja nyt, ei joskus myöhemmin. On hieno taito osata elää vain tätä hetkeä kerrallaan. Kyllä kasvit ja puutkin, osaavat tarvittaessa lohduttaa, kuten teidän pihlajanne. Kesä on vihdoin kaikessa ihanuudessaan tullut Turvejärvellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maari,
      ja kiitos viestistäsi!Niinhän se kyllä on,että onni on juuri tässä ja nyt,ja yritän parhaani mukaan opetella elämään päivän kerralaan:)Ihania kesäpäiviä sinulle!:)

      Poista
  7. Sinulla on taito ilmaista ja kirjoittaa asioista hyvin miellyttävällä tavalla. Se on tämän blogin taika.Hetkessä elämisen taito ja pienistä onnenmurusista nauttiminen,olisi meidän kaikkien opeteltava. Itse olen opetellut sitä tänä kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ja kiitos viestistäsi!Tällaiset viestit ilahduttavat kovin:)Ihania kesäpäiviä sinulle!:)

      Poista