tiistai 16. tammikuuta 2018

Aurinkoa odotellessa

Voihan! Välillä tulee sellainen olo,että mitähän sitä oikein kirjoittelisi tänne.., tuntuu kaikki aiheet olevan hukassa,tai ei oikein keksi mitään järkevää?,tai kiinnostavaa..,välistä tuntuu siltä että aina vain näitä samoja aiheita kirjoittelee ja samoja kuvia..
Kun taas välillä on pää täynnä vaikka mitä aiheita mistä haluaisi kirjoittaa! 




Mutta kuulkaas! Nyt se on sitten kaamos ihan virallisesti ohi,eli aurinko nousee jälleen ja päivän pituus on huimat 2 tuntia! :)

Tähän meille ei vielä aurinko näy,kuin vasta loppuviikosta(jos on kirkas keli). Mäen päälle täytyy silloinkin kiivetä ja kurkotella,jos haluaa nähdä keltaisena loistavan valopallon. Nyt aurinngonsäteet vain hieman kajastavat taivaanrannasta ,mutta pari viikkoa,niin saattaapa säteet ulottua ihan torppaan asti,ihanaa!



Ulkona väritkin ovat muuttuneet,kaamoksen sininen hämärä on alkanut vaihtua hieman hempeämpiin sävyihin,sellaista melkein utuisen vaaleanpunaista.
Mutta eipä anneta värisävyjen hämätä,vielä tulevat ne kireät pakkasetkin,sillä yleensä tammi-ja helmikuu ovat vuoden kylmintä aikaa. Hieman helpotusta sentään tuo auringon pilkistäminen,vaikkei vielä kovin paljoa lämmitä,paitsi mieltä!:)

Ne vuosisadan ennätyspakkasetkin(-52,hyi!) osuivat tammikuun loppulle,ja toivon todellakin ettei toista kertaa tarvitse moista kokea!

Jokohan ne kanasetkin alkavat pian taas munimaan,ainakin toiveissa olisi.♥




Kotieläimet eivät ole päässeet ulkoilemaan vähään aikaan,on ollut sen verran tuulisia päiviä,että suoraan järven puolelta puhaltava tuuli on kinostanut ja kovettanut hangen juurikin navetan puoleiselle seinustalle ja eläinten jaloitteluaitaukseen. Täytyy ensin hieman lapioida enimmät lumet,niin saavat sitten juoksennella puhtaassa lumihangessa! Vaikka,eipä kai niillä mikään hätä ole sisälläkään kun on hyvin tilaa liikkua ja köllötellä. Ja mikä tärkeintä,ruokaa rouskuteltavana!:)
Muutenkin tuntuu siltä,että viihtyvät enemmän sisällä vaikka ovi olisi auki,käyvät hieman jaloittelemassa ja haistelemassa pakkasilmaa,ja sitten tulevat mielellään sisälle syömään.


Oikein ihanaa alkanutta viikkoa kaikille! Kyllä se aurinko vielä tännekin paistaa:)

12 kommenttia:

  1. Tosi kaunista siellä! Ja voi miten söötti on tuo lehmä! ♥
    Mukavaa auringon odottelua teille, ja sopisipa sen täälläkin ajoittain edes näyttäytyä, kun ei ole juuri näkynyt koko talvena... Toivotaan, että säästytte hirveiltä pakkasilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli,

      ja kiitos viestistäsi! Eikö vain,Omena on kyllä kaunis ja mukava lehmänen:)

      Poista
  2. Kerro vaikkapa millaista on kaupassa käynti, ruokatavaroiden ostaminen, asioilla käynti yleensä, lääkärit ym. Entä silloin, kun lapset syntyivät, millaista arki oli silloin? Entä, jos joku sairastuu? Onko karhuja tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kiiwa&Ripsa,

      ja kiitos viestistäsi!:) Kirjoittelinkin jotain uusimpaan kirjoitukseeni.

      Poista
  3. Heippa taas,kiva näitä juttuja on lukea,aina jotain kuitenkin niin erilaistakun täällä etelämpänä.Nuo kuvat on aina sellaisia että tekisi mieli piirtää vaikka ei taito olekkaan niitten jäljentämiseen häävi.Onko tuo vasikka?hieho?-- jo sen ikäinen että tämän vuoden aikana voit sille suunnitella sulhasta?En oikein tiedä minkä ikäisenä voi ekan kerran astuttaa,vaikka aikanaan kotonani oli aina pari lehmää.Kivoja talvipäiviä ja toivotaan että säästytte kovilta pakkasilta.Nyt tämän sinun blogisi myötä muuten tulee katsottua myös lapinmaan säätilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kippura,

      ja kiitos taas viestistäsi! Omena on nuori hieho,huhtikuussa täyttää vuoden. Ja tarkoitus olisi ensi kesäksi hankkia Ompulle sulhanen:)

      Poista
  4. Teetkö itse lapsille vaatteita? Mitä teet omalla ajalla, kun saat lapset nukkumaan? Vai haluatko olla vain. Näistäkin voisit kirjoitella.

    Mukavaa kevään odotusta! Vaaleanpunaisessa sävyssä on jo lupaus keväästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Piri,

      ja kiitos taas viestistäsi!:)En ole viime aikoina juuri ehtinyt ommella oikeastaan mitään,tarkoitus olisi taas jossakin vaiheessa ottaa ompelukone esille:)

      Poista
  5. Yksi kuva voi sisältää tuhat sanaa. Kauniit maisemakuvasi jo puhuttelevat, toki on mukava kuulla arkielämästäkin. Hienoa! Kevät tulee ja aurinko vähitellen alkaa lämmittämään. Mukavia kevätpäivän odotuksia koko perheelle eläimineen.

    VastaaPoista
  6. Hei, ihan kiva olisi kuulla teidän "tavallisesta" elämästä; kauppareissut,lääkärikäynnit, onkos koulut kaukana, onko teillä autoa ym. ym. Täällä kaupungin pinnassa asuvalle kaikki edellämainitut on niin itsestäänselvyyksiä... ihana blogi sinulla! - Irene Raahesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Irene,

      ja kiitos viestistäsi!:) Kirjoittelinkin hieman nuista mainitsemistasi asioista uusimpaan kirjoitukseeni.

      Poista