torstai 23. marraskuuta 2017

Sininen hetki

Vielä jokunen päivä,niin täällä pohjoisessa Lapissa alkaa kaamosaika,eli aurinkoa ei näy pariin kuukauteen,vasta tammikuun loppupuolella taas aurinko pilkistää horisontin takaa ja alkaa vähitellen lämmittämään.




Kaamosajassa on ihan oma tunnelmansa ja värisävyt. Iltapäivällä on ns.sininen hetki,jolloin ulkona on kauniin sinisen sävyjä. Ja toisinaan taivaanranta hehkuu voimakkaan vaaleanpunaisena. 
Ja tänään aamulla oli kaikkialla häikäisevän valkoista. Kaamosaika ei siis tarkoita täydellistä pimeytttä,päinvastoin, silloin luonnossa voi nähdä sellaisia värisävyjä ja hetkiä,jotka ovat ainutlaatuisia ja upeita:) Harmi vain,kun tällä minun vanhalla kameralla ei saa tallennettua kuviin juuri sitä oikeaa kaamoksen tunnelmaa,mutta ehkä edes aavistuksen verran ;)











Mikäs kummajainen tuossa yllä olevassa kuvassa oikein on?!.. Piti pukea meidän pienimmäinen parin villapeiton ja luhkan alle,jotta tarkeni istua hetken aikaa ahkiossa,kun kävimme viemässä tienvarteen kynttilät lyhtyihin ja odottelimme sisikoja koulutaksin kyydistä:) Ne on aina nämä talven ekat pakkaset mukamas niin kylmiä! Sitten pakkaseen taas tottuu pikkuhiljaa:)

                      Oikein mukavaa torstaita täältä pakkasen ja hämärän keskeltä!

10 kommenttia:

  1. Ihania kuvia!! Kyllä siellä pohjoisessa on talvi niin kaunis, kun on paljon lunta. Täällä Kouvolassa sataa tällä hetkellä lunta ja on muutaman sentin lumipeite maassa, mutta aina on se pelko, että ne siitä sulaa pois... Onkohan ollut moneen vuoteen talvea, että olisi lumi kunnolla pysynyt, en edes muista?? Monet joulut jo menty niin, että maa on musta... (eikä joulu tunnu silloin ollenkaan joululta!!)

    Oli muuten kiva kuulla tuosta kaamoksesta, että se ei siis tarkoita pimeyttä. Jotenkin sellaiseksi sen olen nimittäin ajatellut! Ehkä sitä kuvittelee, että koska täällä lumettomissa maisemissa on tosi synkkää, niin voi kauheeta, mitä se olis jos ei aurinkoa näkyis ollenkaan... Mutta teillä on se lumi, joka kuitenkin valaisee osaltaan. Nauttikaahan ihanasta luonnosta ja kauniista maisemista siellä! Ja koittakaa tarjeta!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli,

      Ja kiitos viestistäsi!

      Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!:)

      Poista
  2. Aivan upeita talvimaisemia! Kiitos, kun jaat niitä kanssamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei PeePee,
      ja kiitos viestistäsi! Oikein mukavaa viikonloppua sinulle:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hei Nicola,
      ja kiitos viestistäsi! Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!:)

      Poista
  4. Meillä Keuruulla on niin kuraista, kaikki odottavat lunta. Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      ja kiitos viestistäsi! Toivotaan,että saisitte oikean talven sinne eteläänkin!:)Ja oikein hyvää viikonloppua:)

      Poista
  5. Heippa,kiitos ihanista sinisistä kuvista ja tietysti tekstistä.En ole päässyt talvi-aikaan sinne Lapin maisemiin,olisi kyllä haaveena,juuri nimenomaan tämän kaamoksen aikaan.Mukaan muutama hyvä kirja,huopa hartioille,lämmintä tulta,hyvää syötävää,hiljaista musiikkia ja ulkona paljon lunta.Sinä et kyllä ehdi varmaan paljon tunnelmoimaan mutta huomaan että löydät kyllä ihanat pienet onnenhetket.Kivaa viikoloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kippura,
      ja kiitos viestistäsi! Ei muuta,kuin tulet joskus tänne pohjoiseen vierailemaan:)Mukavaa viikonloppua sinulle!:)

      Poista